Junaliikenteen poikkeusaikataulut jatkuvat vielä monta päivää

VR:n operaatiokeskuksen johtajan Ari Vanhasen mukaan tiistain liikenne sujui hyvin olosuhteisiin nähden.

Kotimaa
Lumitöitä Keravan rautatieasemalla.
Lumitöitä Keravan rautatieasemalla tiistaina.Eija Kontio / Lehtikuva

Poikkeusaikataulut junaliikenteessä jatkuvat vielä monta päivää lumipyryjen takia.

Lähiliikenteessä muutoksista on kerrottu toistaiseksi keskiviikkoon saakka. Tiistain tavoin Y-, E-, A- ja K-tunnuksilla ajavat junat perutaan keskiviikolta kokonaan. R- ja H-junat ajetaan normaalin aikataulun mukaisesti. Pääradan N-junat sen sijaan kulkevat puolen tunnin vuorovälillä.

Lähijunat eivät pysähdy Leppävaaran ja Huopalahden välillä. Väliasemille pääsee korvaavilla linja-autoilla.

Kaukojunien muutoksia on tiedossa sankan lumentulon vuoksi vielä perjantainakin.

Tampereen ja Helsingin välillä perutaan tiistaina ja keskiviikkona useita IC-vuoroja. Joensuun ja Helsingin, Kokkolan ja Seinäjoen sekä Kuopion ja Kouvolan väliltä on karsittu Pendolino-vuoroja aina perjantaihin saakka.

Vanhasen mukaan päivän junaliikenne on sujunut olosuhteisiin nähden hyvin.

– Junatarjonta on pysynyt aika hyvin aikataulussa. Yksittäisiä vikoja on ollut. Siilinjärvellä oli sähköratavaurio, mutta se ei johtunut lumisateesta eikä talvesta.

Vanhasen mukaan torstaina on tavoite palata normaaliin aikatauluun, mikäli sääennusteet pitävät paikkansa ja lumisade lakkaa.

– Olemme tyytyväisiä tämän päivän suunnitelmaan ja huomenna jatkuu suurin piirtein samankaltaisena. Harvennetulla aikataululla mennään vielä huominen. Kun lumisade siirtyy ylemmäksi huomenna, niin päätettiin pelata vielä varman päälle.