1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sunny Car Centerin tonttikaupan purku sai viimeinkin pisteen

Sunny Car Centerin tonttikaupan purku on saanut lainvoiman. Kiinteistöyhtiö ei ole hakenut käräjäoikeuden yksipuoliseen tuomioon takaisinsaantia määräajassa. Kaupan purkaminen vahvistettiin käräjillä jo maaliskuussa 2015, mutta tuomion tiedoksi saattaminen kesti kuukausikaupalla.

Sunny Car Centerin tontti on iso, mutta hyvällä paikalla aivan moottoritien kupeessa. Kuva: Yle

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi Hämeenlinnan kaupungin hakemuksesta viime maaliskuussa yksipuolisen tuomion Kiinteistö Oy Sunny Car Center Hämeenlinnan kiinteistökaupasta.

Käräjäoikeus vahvisti, että toukokuussa 2014 tehty kiinteistökauppa puretaan ja että omistusoikeus kiinteistöön on kaupungilla. Oikeus velvoitti vastaajan poistamaan kiinteistölle tekemänsä rakenteet ja rakennelmat omalla kustannuksellaan kahden kuukauden kuluessa sekä korvaamaan kaupungin oikeudenkäyntikulut, 1 200 euroa.

Yksipuolinen tuomio tulee antaa tiedoksi vastaajalle. Kiinteistö Oy Sunny Car Center Hämeenlinnan ainoa vastuunalainen nimenkirjoittaja on Markku Ritaluoma, joka on muuttanut Yhdysvaltoihin.

Hämeenlinnan kaupunki toimitti yksipuolisen tuomion tiedoksi annettavaksi virallista tietä Markku Ritaluomalle Etelä-Suomen aluehallintoviraston kautta.

Aluehallintovirasto toimitti asian edelleen Yhdysvaltojen oikeusministeriölle, jonka kautta tiedoksianto tapahtui Markku Ritaluomalle 18. marraskuuta Palm Beachissä Floridassa. Asiakirjat palautuivat aluehallintoviraston kautta Hämeenlinnan kaupungille tammikuun kolmantena päivänä, kertoo Hämeenlinnan kaupunki tiedotteessaan.

Kiinteistö Oy Sunny Car Center Hämeenlinna ei ole hakenut takaisinsaantia yksipuoliseen tuomioon määräajassa, joten tuomio on lainvoimainen.

Hämeenlinnan kaupunki on jo käynnistänyt alueen uuden kaavoituksen kysyntää vastaaviksi tonteiksi. Uusi asemakaava tulee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi tämän vuoden aikana.

Kaupunki varautuu siihen, että rakentaminen tonteille voidaan aloittaa vuoden 2017 aikana.