Leipzigin poliisi pidätti yli 200 riehujaa ulkomaalaisvastaisen mielenosoituksen yhteydessä

Äärioikeistolaiset huligaanit polttivat autoja ja rikkoivat ikkunoita. Leipzigissä oli samaan aikaan käynnissä ulkomaalaisvastainen mielenosoitus.

Ulkomaat
Poliisit pidättöävät mielelnosoittajia Saksan Leipzigissä
Poliisit pidättivät mielenosoittajia Saksan Leipzigissä 12.1.2016.Jan Woitas / AFP

Saksan poliisi pidätti 211 äärioikeistolaista riehujaa Leipzigissä pidetyn mielenosoituksen liepeillä maanantai-iltana. Naamioituneet riehujat polttivat autoja ja roska-astioita, rikkoivat ikkunoita ja sytyttivät ilotulitteilla rakennuksen ylimmän kerroksen, uutistoimisto AFP kertoo.

Poliisin mukaan riehujat olivat äärioikeistolaisia ja jalkapallohuligaaneja, jotka iskivät vasemmistolaisena tunnettuun kaupunginosaan. Riehujat kantoivat kylttiä, joka vaati Leipzigiä pysymään valkoisena, uutistoimisto Reuters kertoo.

Jalkapallohuligaaneilla on ollut tapana liittyä mielenosoituksissa äärioikeistolaisten joukkoon.

Kaupungissa oli käynnissä samaan aikaan ulkomaalaisvastaisen Pegida-liikkeen rauhallinen mielenosoitus, johon osallistui tuhansia ihmisiä. Mielenosoittajat vastustivat liittokansleri Angela Merkelin pakolaispolitiikkaa.

Vasemmisto järjesti vastamielenosoituksen

Kaupungissa pidettiin myös vastamielenosoitus. Vasemmistoradikaalit tärvelivät huligaaneja kuljettaneen linja-auton.

Saksaa on kuohuttanut Kölnissä uudenvuoden aattona tapahtunut naisten joukkohäirintä, josta epäillään Pohjois-Afrikasta tai arabimaista kotoisin olevia miehiä.

Kölnin poliisin mukaan viime päivinä moottoripyöräjengeistä, vartijoista ja huligaaneista koostuneet miesjoukot ovat taas pahoinpidelleet useita pakistanilaisia ja syyrialaisia miehiä.

Lähteet: AFP, Reuters