Kirjurinluodon areenan rakentaminen ei ole näköpiirissä

Porin Kirjurinluotoon on vuosien ja vuosikymmenten saatossa kaavailtu useita kertoja monitoimitaloa tai musiikkiareenaa. Kaavamuutos alueelle on taas vireillä, mutta varsinaista asiasta kiinnostunutta ja maksukykyistä rakentajaa Kirjurin areenalle ei tällä hetkellä ole tiedossa.

Kirjurinluoto
havainnekuva Kirjurinluodon monitoimirakennuksesta.
Arkkitehti Arto Ollila

Pori jatkaa monitoimitalon kaavoittamista. Areenalle kaavoitetaan näillä näkymin paikka Kirjurinluotoon johtavan Raumansillan vasemmalla puolella sijaitsevalle asfalttialueelle.

Musiikkitalolle aiemmin suunniteltu paikka sillan itäpuolella on herättänyt runsaasti arvostelua. Areenaa suunnitellut yrittäjä ei pystynyt rahoittamaan Event Areenaksi nimetyn hallin rakentamista, ja suunnitelma haudattiin puolitoista vuotta sitten.

Porin apulaiskaupunginjohtajan Kari Hannuksen mukaan areenan paikka kaavoitetaan, vaikka tällä hetkellä kukaan varteenotettava yrittäjä ei ole kiinnostunut hallin pystyttämisestä.

– Meillä ei ole tällä hetkellä käynnissä edes neuvotteluja. Nyt on kyse siitä, että korvaamme ison monitoimi- ja musiikkitalon varauksen pienemmällä varauksella, joka koskee tulevaisuutta, Hannus sanoo.

Meillä ei ole tällä hetkellä käynnissä edes neuvotteluja.

Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus

Kaava valmiiksi

Apulaiskaupunginjohtajan mukaan on täysin mahdotonta sanoa, koska nyt tehtävä kaava käytännössä voisi konkretisoitua. Kaavatyö tehdään kuitenkin valmiiksi.

– Uskoisin, että kaavaa saadaan eteenpäin tämän vuoden aikana. Meillä on vielä lunastamatta myös alue, jonne tulee erään henkilön [Jyrki Kangas] mukaan nimettävä puistonosa tai tie, Hannus sanoo.

Kari Hannuksen mukaan Pori keskittyy tällä hetkellä kampus- ja asuntomessualueiden suunnitteluun ja rakentamiseen. Kirjurin monitoimiareena on kaupunkisuunnittelussa sivuroolissa.

Kirjurinluodon areenan valmistelu nousi puheenaiheeksi tiistaina, kun Porissa julkistettiin arkkitehti Arto Ollilan ehdotus rakennuksesta. Ollila teki ehdotuksen päättötyönään Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitokselle.