Ulkoministeri Timo Soini katupartioista: "Mitään tunnuksia ei tarvitse olla"

Tiistai-illan A-studiossa vierailleen Timo Soinin (ps.) mielestä katupartiointi ei saa olla rasistista tai väkivaltaan yllyttävää toimintaa. Suomen turvallisuudesta vastaa yksiselitteisesti poliisi.

Kotimaa
Timo Soini
Timo SoiniYle

Katupartiointia ei ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan vapaassa yhteiskunnassa voi rajoittaa, mutta minkäänlaista rasismia ei pidä sallia.

– Sellaiset katupartiot eivät ole mahdollisia, missä on rasismia tai väkivaltaan yllyttämistä. Mitään tällaisia tunnuksia tai muitakaan tunnuksia ei tarvitse olla, enkä minä sellaisia kannata.

Soinin mukaan Suomessa turvallisuudesta vastaa poliisi. Jos turvallisuustilanne heikkenee, poliisille pitää ehdottomasti myöntää lisää määrärahoja.

"Uhkailu ja väkivalta eivät kuulu demokratiaan"

Suomen kiristynyttä ilmapiiriä Soini kommentoi tuomitsemalla kaikenlaisen väkivallan.

– On täysin selvää, että kaikennäköinen väkivalta, uhkailu ja painostaminen eivät kuulu lailliseen menoon tai demokratiaan. Ei sitä pidä suosia tai hyväksyä.

Ulkoministerin mielestä vastaanottokeskuksiin tehtyjä polttopulloiskuja voidaan pitää murhapolttoyrityksinä.

– Myöskin se, että joku meinaa sytyttää pakolaiskeskuksessa verhot tuleen, niin se on samanlainen murhapoltto kuin se, että kantasuomalainen heittää pullon sisään. Kaikki ovat samalla viivalla.

Perussuomalaisten syyttäminen rasismista "täyttä soopaa"

Soini ei halunnut lähteä kommentoimaan yksittäisten perussuomalaisten rasistisina pidettyjä kannanottoja, joita on kuultu pitkin viime syksyä. Soinin mukaan puolueen yhteistä linjaa ei määritellä viestipalvelu Twitterissä, vaan puolueen ohjelmissa.

– Sitä [puolueen linjaa] ei määrittele yksikään yksittäinen twiittaaja, vaan perussuomalainen puolue. Tämä on loputon suo, jos jokaista twiittiä lähtee juoksemaan kasaan. Niitä tulee tuhansia päivässä.

Soinin mielestä perussuomalaisiin liitetty rasismikeskustelu on "täyttä soopaa".

– On täysin järjetöntä väittää, että puolue, joka on näin iso, olisi rasistinen.