Oma tv-sarja on nuorten katutaikurien unelmien täyttymys

Kristian Backman ja Eetu Lampi lähettivät viime kesän taikurikeikoistaan kootun videon Yle FOLKiin. He saivat rahoituksen omalle tv-sarjalle, joka esitetään keväällä.

viihde
Imtralaiset Kristian Backman ja Eetu Lampi ovat katutaikureita.
Kristian Backman

Kristian Backman odottaa helmikuuta intoa tihkuen. Tuolloin alkavat katutaikuutta esittelevän, kolmiosaisen tv-sarjan kuvaukset. Ylen rahoituksella toteutettava ohjelma on nuoren miehen unelmien täyttymys.

– Kuvasimme kesällä ihan huvikseen omia taikatemppujamme Imatran kävelykadulla. Kun Yle sitten lanseerasi erilaisille ohjelmaideoille tarkoitetun Folkin, muokkasin videosta koosteen ja lähetin sinne, Backman kertoo.

Paluupostissa tuli rahoituspäätös, jonka avulla Backman ja hänen taikurikaverinsa Eetu Lampi voivat toteuttaa oman tv-ohjelman. Rahoituksen he käyttävät kuvausryhmän palkkaamiseen.

Ohjelmaan tulee kolme 10 minuutin jaksoa

Katutaikuus-kuvaukset alkavat helmikuussa, ja Yle esittää valmiit jaksot myöhemmin keväällä.

– Näillä näkymin kuvaamme kolme kymmenen minuutin jaksoa, Backman kertoo.

Katutaikuus yllättää ja viihdyttää

Katutaikurit näyttävät temppuja satunnaisille ohikulkijoille. He pyytävät tuntemattomia ihmisiä myös avustajiksi. Tärkeintä on, että sekä taikureilla että yleisöllä on hauskaa.

– Saimme viime kesänä hyvän vastaanoton, Backman kertoo.

Imatran katutaikureiden repertuaariin kuuluu monenlaista taikuutta pelikorteista palloihin ja kolikoista ajatusten lukuun.

– Itse pidän eniten lähitaikuudesta eli siitä, että temppuja tehdään ihan silmien edessä, vain muutaman sentin päässä katsojasta, Backman sanoo.

Sirkustirehtööri ja abiturientti

Backman ja Lampi ovat harrastaneet taikuutta vuosikausia.

Ammattikoulusta valmistunut Lampi toimii tällä hetkellä imatralaisen Sirkus Soihdun tirehtöörinä. Backman käy lukion viimeistä luokkaa. Taikuus on molemmille rakas harrastus.

– Taikuus on yksin puurtamista. Luen kirjoja, katson temppuja dvd:ltä ja harjoittelen paljon peilin edessä, että saan homman haltuun. Esiintyminen on ehdottoman tärkeää, sanoo Backman.