1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Pihtipudas palaa festivaalikartalle – RiihiRock ensi kertaa heinäkuussa

Taannoisesta Saapasjalkarockista kuuluisa Pihtipudas saa ensi kesänä uuden rock-festivaalin. Yksipäiväinen RiihiRock tuo Pihtiputaan Elämäjärvelle muun muassa Arttu Wiskarin, Kotiteollisuuden ja Turnusbandin sekä veljekset Pete ja Ville Parkkosen. Festivaali järjestetään maatilalla vanhan Rajalan Riihen ympäristössä lauantaina 23. heinäkuuta.

Kuva: Lauri Laukkanen

Rajalan Riihi on Kätlin Savelan pitopalvelu- ja tilausravintolayritys. Se sijaitsee Elämäjärvellä 18 kilometriä Pihtiputaan keskustasta.

RiihiRockista tulee maalaishenkinen rocktapahtuma keskellä peltoja.

Kätlin Savela

Festivaalialue on rakennettu maaseutumaiseen ympäristöön ja hirsinen esiintymislava on jo pystytetty kymmenen hehtaarin peltoalueelle. Sille mahtuu noin 4000 vierasta.  Uusi Kätsy-Areena sijoittuu 2500 hengen  rinnekatsomon alaosaan, joten musaa ja muutakin ohjelmaa on helppo seurata.

RiihiRockin koordinaattoreina toimivat Pete ja isä-Kari Parkkonen. Järjestelykumppaniksi on lupautunut lentopalloseura Ploki. Tapahtumaan odotetaan 1500-2000 kävijää ja tarkoitus on saada festarille jatkoa  mikäli ensimmäinen kerta onnistuu.

– RiihiRockista tulee maalaishenkinen rocktapahtuma keskellä peltoja, kuvailee Rajalan tilan emäntä Kätlin Savela ja lupaa, että festivaalioluen lisäksi tarjolle tulee lähiruokaa.

Ensi kesän RiihiRockissa esiintyy muun muassa Arttu Wiskari. Kuva: Yle

Pihtiputaalla on pitkät perinteet rockfestivaalipaikkana. Legendaarinen Saapasjalkarock järjestettiin vuosien 1976-1988 yhteensä 11 kertaa ja vielä kerran yksipäiväisenä vuonna 2006 pääesiintyjänä euroviisuvoittaja Lordi. Maailmantähdistä Saapaasjalkarockeissa esiintyivät muun muassa Metallica ja Fabulous Thunderbirds.

Popeda heitti keikan kymmenessä Saapasjalkarockissa – vain ensimmäinen jäi väliin. Pate Mustajärvelle on ojennettu Saapasjalka-ansioista Pihtipudas-viiri. 2000-luvun alkupuolella Pihtiputaalla järjestettiin Saapasjalkaöitä, joissa esiintyivät muun muassa Kotiteollisuus, Popeda, PMMP, Lordi, Negative ja Irina.

Saapasjalkaöiden tribuutti on luvassa ensi kesänä 2. heinäkuuta. Seppo Kahilaisen mukaan Putaanportin esiintyjälistalla on mm. Juicea laulava Pihtiputaan mieskuoro ja Dave Lindholm.