Kölnin joukkoahdistelusta yhä lisää rikosilmoituksia

Saksassa Kölnin kaupungin uudenvuoden tapahtumista tulee poliisille aina vain lisää rikosilmoituksia. Viranomaisten mukaan vajaa puolet ilmoituksista koskee seksuaalista häirintää tai seksuaalista väkivaltaa.

Ulkomaat
Naisiin kohdistuvan häirinnän vastainen mielenosoitus Kölnin tuomiokirkon edustalla lauantaina 9. tammikuuta 2016.
Naisiin kohdistuvan häirinnän vastainen mielenosoitus Kölnin tuomiokirkon edustalla lauantaina 9. tammikuuta 2016. Kölnin tapahtumien jälkeen julkisuudessa on puhuttu Lähi-idästä Eurooppaan rantautuneesta ilmiöstä (taharrush gamae), jossa miesjoukot häiritsevät naisia julkisilla paikoilla. Roberto Pfeil / AFP

Saksan Kölnissä uudenvuodenyönä tapahtuneesta ryöstelystä ja ahdistelusta on tehty tiistaihin mennessä jo 561 rikosilmoitusta. Ilmoitukset koskevat kaikkiaan yli 650 eri rikosta.

Rikosilmoitusten määrä on kasvanut jatkuvasti. Kaksi päivää sitten rikosilmoituksia oli 516.

Uudenvuodenaattona Kölnissä suuri joukko miehiä ahdisteli, ryösti, kohteli väkivaltaisesti ja jopa raiskasi naisia. Poliisin tutkinta kohdistuu pitkälti turvapaikanhakijoihin ja laittomasti Saksassa oleskeleviin ulkomaalaisiin.

Kölnin poliisi ei kyennyt estämään tekoja eikä pidättämään epäiltyjä paikan päältä, mistä se on saanut paljon arvostelua.

Lähteet: AFP, AP