Hiki pintaan vaikka telkkariruudun edessä – konsolipeli tanssittaa istumatyöläisen kuntoon

Kaikki eivät pysty, eivätkä halua liikkua ryhmässä tarkan aikataulun sanelemana. Kontiolahtelainen kolmen lapsen äiti Reetta Karppinen on valinnut tanssipartnerikseen konsoliohjelman tiukkalinjaisen hahmon, joka hyppää olohuoneen televisioon tarpeen mukaan.

terveys
televisiioruutukuva, joss tanssiva robottihahmo
Reetta Karppisen nappaama kuva tanssittajastaan. Reetta Karppinen

Kontiolahden Lehmossa omakotitalon olohuoneesta kuuluu musiikki ja tanssin jytke viikon liki jokaisena päivänä. Reetta Karppinen tanssii x-boksi konsolinsa tahdissa ja virtaviivainen kavaljeerihahmo ohjaa menoa televisioruudussa. Liiketunnistin varmistaa, että Reetta toistaa liikkeet peilikuvana oikein.

Reetta Karppisella on kolme lasta, vanhin heistä on 12-vuotias ja nuorin neljä, joten aika työn jälkeen on kortilla.

Tämä on sellaista, mitä voi tehdä, milloin itselle sopii ja sen aikaa, kun hyvältä tuntuu.

Reetta Karppinen

– Mie olen vähän huono lähtemään kotoa mihinkään, enkä hirveästi tykkää hyppiä isossa salissa ryhmän kanssa. Tämä on sellaista, mitä voi tehdä, milloin itselle sopii ja sen aikaa, kun hyvältä tuntuu, toteaa Reetta Karppinen.

Konsolin tanssihahmo liikuttaa Reetta Karppista tällä hetkellä lähes joka päivä viidestätoista minuutista tuntiin saakka. Eikä kotiliikunta nyt aivan yksinäistä ole, nelivuotias osallistuu usein hyppelyyn, ja 8-vuotias keskimmäinen lapsi vaihtaa musiikkia, toimii liikuntahetken dj:nä.

Lantiolle hyvää työtä

Reetta Karppinen villiintyi ohjatuista liikuntahetkistä jo vuosia sitten, ensimmäiset tanssikuviot kaikuivat DVD-soittimesta. Nykyisessä ohjelmassa on zumbaa ja tansseja, ja yhden kappaleen voi liikkua läpi helpon, keskivaikean tai vaikean kuvion kautta eli ihan helposti Reetta ei nykyiseen kavaljeeriinsa kyllästy.

Netissä esiintyvät kalorilaskurit sanovat, ettei konsoliliikunta vastaa kuntosalitreeniä. Reetta Karppinen myöntää, että varmaan osaltaan näin on, sillä tässä liikuntamuodossa vastuksena on ainoastaan oma keho, eivät ylimääräiset painot.

Itselle tärkeää on, että tulee liikuntaa työn vastapainoksi.

Reetta Karppinen

– Kyse on lähinnä siitä, mitä kukin haluaa, onko tärkeää kaloreiden poltto vai lihasmassa. Itselle tärkeää on, että tulee liikuntaa työn vastapainoksi, sanoo Reetta Karppinen.

Ainakin hänellä homma toimii. Istumatyön vaivat unohtuvat, kun konsolitanssi alkaa.

– Varsinkin tuo lanneranka tahtoo rasittua. Tanssi on niin kokonaisvaltaista, että siinä liikkuu koko keho, kädet, lantio ja jalat samaan aikaan. On tehokasta, naurahtaa Reetta Karppinen.