1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kahdelle syyte harvinaisessa heroiinijutussa

Asunnon suomalaisen haltijan lisäksi syytettynä on venäläinen mies, jonka epäillään toimittaneen huumeita Venäjältä Suomeen. Myllykoskella sijaitsevasta asunnosta takavarikoitiin 100 grammaa heroiinia.

Kuva: Poliisi

Kahta miestä vastaan on nostettu syytteet törkeistä huumausainerikoksista Kouvolassa. Kyse on melko harvinaisesta heroiinijutusta, jossa Myllykoskella sijaitsevasta asunnosta takavarikoitiin 100 grammaa heroiinia. Tutkinnan aikana takavarikoitiin myös yli 6 000 euroa rahaa.

Asunnon suomalaisen haltijan lisäksi syytettynä on venäläinen mies, jonka epäillään toimittaneen huumeita Venäjältä Suomeen. Molemmat miehet ovat yli 40-vuotiaita. Juttua käsitellään Kymenlaakson käräjäoikeudessa lähiaikoina. Syyttäjä ei vielä ota kantaa siihen, millaista rangaistusta hän miehille vaatii.

Poliisi arvioi, että takavarikoidun heroiinin arvo katukaupassa on 12 000 – 15 000 euroa. Poliisin mukaan näin suuria määriä heroiinia tulee vastaan harvoin Kaakkois-Suomessa. Syksyn aikana poliisin tietoon tuli useita heroiinin yliannostuksia sekä yksi kuolemantapaus.