Malesialaisen matkustajakoneen etsinnöissä löytyi toinen vanha laivanhylky

Toissa maaliskuussa kadonneesta matkustajakoneesta ei ole löytynyt merestä mitään, mutta tutka on löytänyt jo kaksi 1800-luvulla uponnutta alusta.

Ulkomaat
Laivan hylky meren hiekkapohjassa ylhäältäpäin kuvattuna.
Intian valtameressä 3,7 kilometrin syvyydessä makaavasta aluksesta saatiin kuvia miehittämättömän sukellusveneen kameralla.Australian Transport Safety Bureau / EPA

Toissa vuonna kadonneen malesialaisen matkustajakoneen vedenalaisissa etsinnöissä on löytynyt toinen parin sadan vuoden ikäinen hylky, kertoo tutkimuksia johtava Australian liikenneturvallisuusvirasto.

Tutkaetsinnöissä syvältä Intian valtamerestä Australian länsipuolelta paljastunut kohde vahvistui tarkemmassa tarkastelussa laivaksi. Sen arvellaan uponneen 1800-luvun alussa.

Myös viime keväänä merenpohjasta löytyi jotakin ihmisen tekemää. Sitä luultiin lentokoneen hylyksi, mutta myöhemmin se osoittautui 1800-luvun lopun rahtilaivaksi.

Sen tarkemmin alusta ei voi tunnistaa ilman huolellisia tutkimuksia, sillä satoja tuon ajan rahtilaivoja katosi matkallaan Intianmeren halki. Kumpaakaan lähes neljän kilometrin syvyydessä makaavaa hylkyä tuskin ryhdytään tutkimaan.

Etsinnät loppumassa kesällä

Malaysian Airlinesin kone katosi toissa maaliskuussa lennolla Malesiasta Kiinaan. Koneessa oli 239 ihmistä.

Hylkyä on haravoitu merenpohjasta tuloksetta jo 80 000 neliökilometrin alueelta. Viime kesänä Reunion saaren rannalle huuhtoutunut siiven kappale kuitenkin uskotaan osaksi kadonnutta konetta.

Ellei merenpohjasta löydy merkkejä koneesta, maailman kalleimmiksi muodostuneet etsinnät on määrä lopettaa ensi kesään mennessä.

Lähteet: AP, Reuters