TVO innoissaan: Olkiluodon kolmosreaktorissa alettu testata tärkeää järjestelmää

Olkiluodossa on alettu testata Olkiluoto 3 -laitoksen käyttöautomaatiota. Testattavia järjestelmiä käytetään laitoksen valvontaan ja ohjaukseen.

Kotimaa
TVO:n Olkiluoto 3 -projektijohtaja Jouni Silvennoinen Olkiluodon kolmos-ydinvoimalassa
Antti Laakso / Yle

Eurajoen Olkiluodon kolmannen ydinvoimalan käyttöautomaatiota on alettu testata. Testit aloitettiin tiistaina. Testattavia järjestelmiä käytetään laitoksen valvontaan ja ohjaukseen.

Olkiluodon kolmosyksikköön tulee useita erillisiä, toisistaan riippumattomia automaatiojärjestelmiä. Niillä ohjataan ja valvotaan laitoksen toimintaa ja turvallisuutta kaikissa tilanteissa.

"Virstanpylväs"

Teollisuuden Voiman Olkiluoto 3 -projektin johtaja Jouni Silvennoinen kuvaa automaatiotestejä vuoden 2016 ensimmäiseksi virstanpylvääksi ydinvoimalan käyttöönottotyössä.

– Seuraavat merkittävät askeleet ovat huhtikuussa, jolloin on suunniteltu prosessijärjestelmien käyttöönoton aloittaminen sekä laitosyksikön käyttölupahakemuksen lähettäminen työ- ja elinkeinoministeriöön, Silvennoinen sanoo.

Olkiluodon kolmosyksikön valmistuminen on viivästynyt pahasti. Alun perin voimalan piti tuottaa sähköä valtakunnanverkkoon jo vuodenvaihteessa 2008–2009.