Perintölakanat uusiokäyttöön – Kansalaisopiston kurssilla voi ommella itselleen asun ruumisarkkuun

Mikkelissä viimeiselle matkalle valmistautuminen on viety astetta pidemmälle, sillä kansalaisopistossa on tarjolla kurssi, jolla voi valmistaa itselleen "oman näköisensä arkkuvaatteen" vaikkapa perintölakanoista. Nyt kurssin kohtalo on kuitenkin vaakalaudalla.

Kotimaa
Mikkelin kansalaisopisto tarjoo arkkuvaatekurssia.
YLE

Kansalais- ja työväenopistoilla eri puolilla Suomea on voinut viime vuosina nikkaroida itselleen tai läheiselleen ruumisarkun. Nyt myös niille, jotka ottavat käteensä vasaran sijaan mieluummin neulan, on mahdollisuus valmistautua tuonpuoleiseen. Mikkelin kansalaisopisto tarjoaa kuntalaisille Iäisyysmatkan vaatteet -kurssia, jolla voi omin käsin valmistaa asun viimeiselle matkalle.

Kansalaisopisto päätti tarjota kurssia, sillä sille oli kysyntää. Nyt kurssi on kuitenkin vaarassa peruuntua, sillä ilmoittautuneita on vasta neljä. Kurssin ohjaaja, mallimestari Mirja Matilainen ei ole tilanteesta pahoillaan.

– Minulta kysyttiin, haluaisinko pitää kurssin, ja sanoin että kyllähän se menee tuossa sivussa, mutta oikeasti olen vähän hyvilläni, ettei se nyt näytä tulevankaan minulle. Muut kurssini ovat aivan täynnä, Matilainen naurahtaa.

Matilaisen mukaan etenkin iäkkäät naiset ovat satunnaisesti valmistaneet arkkuvaatteita käsityökursseilla, mutta pelkästään kuolinliinoihin erikoistunutta kurssia ei ole aiemmin yritetty järjestää.

Matilainen myöntää, että kurssi pomppaa esiin kansalaisopiston muusta kurssitarjonnasta. Aivan kaikille kurssi ei hänen mukaansa myöskään sovellu.

– Tällaiseenkin asiaan vaadittaisiin varmasti hieman kypsyttelyä, Matilainen toteaa.