Koe uusi yle.fi

Poliisin tietoon tullut lisää epäiltyjä seksuaalirikoksia uudenvuodenyöltä

Poliisille on tähän mennessä tehty ilmoitus seitsemästä ahdistelutapauksesta Helsingin keskustassa uudenvuodenyönä. Poliisi pyytää ahdistelun kohteeksi joutuneita ottamaan yhteyttä.

Kotimaa
Uudenvuodenjuhlintaa Senaatintorilla Helsingissä.
Uudenvuodenjuhlintaa Senaatintorilla Helsingissä torstaina.Markku Ulander / Lehtikuva

Poliisille on ilmoitettu lisää ahdistelutapauksia uudenvuodenyöltä. Helsingin poliisilla on tällä hetkellä tutkittavanaan seitsemän eri ilmoitusta Helsingin keskustassa yleisellä paikalla tapahtuneesta seksuaalirikoksesta. Aiemmin tapauksia oli tiedossa kolme.

Rikosnimikkeitä ovat seksuaalinen ahdistelu ja pakottaminen seksuaaliseen tekoon. Rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju kertoo, että epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Senaatintorilla ja sen lähiympäristössä.

– Se on ollut seksuaalista ahdistelua eli on koskettu naiseen siten, että hän on tuntenut sen seksuaaliseksi kosketukseksi, eikä ole halunnut että näin tehdään.

Kaikissa poliisin tietoon tulleissa tapauksissa asianomistajat ovat kuvailleet epäillyn tekijän ulkomaalaistaustaiseksi.

Kokonaisuuden selvittämiseksi poliisi pyytää kaikkia ahdistelun kohteeksi joutuneita ottamaan poliisiin yhteyttä. Sähköpostiosoite on seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi ja puhelinnumero virka-aikana 0295 471612.

Koskenmäki-Karaharju muistuttaa, että seksuaalinen ahdistelu on täysi-ikäisten kohdalla asianomistajarikos. Tämä tarkoittaa, ettei poliisi voi edes tutkia tapahtunutta, ellei ahdistelun kohteeksi joutunut itse ilmaise tähän haluaan.