Berner haluaisi eroon Finavian omistajaohjauksesta

Liikenneministeri on edeltäjänsä kanssa samoilla linjoilla.

politiikka
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner politiikan toimittajien lounaalla ravintola Sunnissa Helsingissä keskiviikkona 13. tammikuuta.
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner politiikan toimittajien lounaalla ravintola Sunnissa Helsingissä keskiviikkona 13. tammikuuta.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Liikenneministeri Anne Berner pitää oman ministeriönsä kaksoisroolia lentokenttäyhtiö Finavian omistajaohjauksesta vastaavana tahona ja lainsäätäjänä huonona ratkaisuna.

Hän oli politiikan toimittajien lounaalla samaa mieltä kuin edeltäjänsä Merja Kyllönen, joka esitti viikonlopun Kainuun Sanomissa, että omistajaohjaus keskitettäisiin valtion omistajaohjausyksikköön pääministeri Juha Sipilän alle.

– Pidän sitä hyvänä, että valtion omistajaohjaus ja lainsäädäntä ovat eri ministeriöissä ja valmistelu eri paikassa. Se luo paremmat edellytykset huolehtia toisaalta yhtiön kokonaisvaltaisesta edusta ja toisaalta, että regulaattori katsoo omasta näkökulmastaan keskeisiä tehtäviään.

Berner sanoi luopuneensa ajatuksesta ulottaa Finavian johdannaiskauppojen selvitykset jo vuotta 2011 edeltävään aikaan, koska yli 33 miljoonaa kaupoista johtuneista 34 miljoonan euron tappioista on syntynyt viime vaalikaudella.