Koe uusi yle.fi

Yllättävä puhelinsoitto aamulla hämmentää – "Voinko lukea sinulle otteen raamatusta?"

Puhelinmyyjien soittorumbaan on jo totuttu ja siitä on tullut osa arkipäivää. Kun puhelin soikin aamulla ja kohtelias miesääni kysyy lupaa raamatun lukemiseen, niin moni menee sanattomaksi.

ilmiöt
Mies soittaa kännykällä ja selaa Jehovan todistajien verkkosivuja
Tuomas Hirvonen / Yle

Jehovan todistajat tunnetaan ovelta ovelle -julistamistyöstään. Se on havaittu hyväksi keinoksi tavoittaa ihmisiä. Viime vuosina yhä useampi on kuitenkin saanut henkilökohtaisen käynnin sijaan puhelinsoiton.

– Olemme opetelleet, että emme häiritse ihmisiä, vaan lähestymme heitä ystävällisesti ja annamme mahdollisuuden keskusteluun, kertoo Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen.

Aamulla puhelimessa esittäytyvä kohtelias miesääni kertoo, että näin pakkaspäivänä lähestymme ihmisiä puhelimitse käynnin sijaan. Veikko Leinonen, onko teillä pakkasraja ovelta ovelle käyntien suhteen?

– Ei ole, soittaminen on vain yksi toimintamuoto. Tietenkin käymme edelleen kodeissa, mutta puhelin on yksi mahdollisuus yhteydenottoon, Leinonen naurahtaa.

Mistä puhelinnumero löytyy?

Yllättävän soiton saanutta henkilöä jäi vaivaamaan, mistä hänen kotipuhelimeensa soittanut henkilö oli saanut puhelinnumeron.

Olemme opetelleet, että emme häiritse ihmisiä, vaan lähestymme heitä ystävällisesti

Veikko Leinonen

– Numerot löytyvät puhelinluettelosta, eikä niitä etsiskellä minkään kriteerin mukaan. Jehovan todistajat tekevät evankelioimistyötä paikallisesti oman seurakuntansa alueella, siellä missä he käyvät ovilla muutenkin tapaamassa ihmisiä. Kyseessä ei ole mikään uusi asia, valaisee Leinonen.

Mitä mieltä soitoista ollaan?

Keskustelupalstoilla Jehovan todistajien yhteydenotoista käydään vilkasta keskustelua. Kotikäynnit tuntuvat ärsyttävän monia kirjoittajia. Millaisen vastaanoton puhelinsoitot ovat saaneet, siihen Veikko Leinosella on yllättäväkin vastaus.

– Yleensä ihmisillä ei ole aikaa tai kiinnostusta asiaa kohtaan. On myös niitä, jotka joutavat kuuntelemaan, niin siinä käydään läpi monia elämän asioita.