SDP:n Rinne: Yksityiset katupartiot voivat lisätä turvattomuuden tunnetta

SDP tuomitsee kaikenlaiset rasistiset katupartiot yksiselitteisesti, toteaa puolueen puheenjohtaja Antti Rinne. "Oikeusvaltiossa kenenkään ei pidä ottaa oikeutta omiin käsiinsä", hän sanoo.

politiikka
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne eduskuntaryhmän ylimääräisen ryhmäkokouksen jälkeen 4. joulukuuta 2015.
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.Roni Rekomaa / Lehtikuva

SDP suhtautuu hyvin kielteisesti Soldiers of Odinin eli Odinin sotilaiden kaltaisiin järjestöihin, sanoo SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. Hänen mukaansa puolue myös tuomitsee kaikenlaiset rasistiset katupartiot yksiselitteisesti.

– Oikeusvaltiossa kenenkään ei pidä ottaa oikeutta omiin käsiinsä eikä ajaa omia ideologisia tavoitteitaan synnyttämällä pelkoa ja turvattomuutta, Rinne kirjoittaa yhteisöpalvelu Facebookissa.

SDP suhtautuu hyvin kielteisesti Soldiers of Odinin kaltaisiin järjestöihin ja tuomitsee kaikenlaiset rasistiset katupartiot yksiselitteisesti.

Antti Rinne

Aiemmin myös vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ja RKP:n puheenjohtaja Carl Haglundovat kommentoineetOdinin sotilaita ja todenneet, ettei järjestö tunnuksineen ole neutraalia yhteisön valvontaa.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan järjestyksenpito kuuluu Suomessa poliisille eikä ulkomaalaisvastaisia katupartioita tarvita. Sipilä ei kuitenkaan yksilöinyt, mitä katupartioita hän tarkoitti.

SDP:n Antti Rinteen mielestä yksityiset katupartiot ovat omiaan lisäämään turvattomuuden tunnetta, etenkin siksi, että "niiden taustalla on ilman syvempää analyysia muodostettu uhkakuva".

– Usein tämä uhkakuva perustuu faktojen sijaan tietämättömyydestä kumpuaviin pelkotiloihin, Rinne toteaa Facebookissa.