Sampo Terho: Kadulla kävelemistä ei voi kieltää

Perussuomalaisten ryhmäpuheenjohtaja Sampo Terho ei kannata katupartiointikieltoa. Hän pitää hallituksen viestiä katupartiointiin suhtautumisessa selkeänä.

politiikka
Carl Haglund ja Sampo Terho.
Carl Haglund ja Sampo Terho.Yle

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho pitää ajatusta katupartioinnin kieltämistä mahdottomana. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb katsoi aiemmin keskiviikkona, että kaikki rasistiset katupartiot on tuomittava ja kiellettävä. Stubb sanoi hallituksen kokoontuvan keskustelemaan asiasta.

Sampo Terho Ylen A-studiossa keskiviikkona, ettei toimintaa voi kategorisesti kieltääkään, jos toiminta perustuu siihen että otetaan otetaan yhteyttä viranomaisiin. Hallituksen tähänastista toimintaa asiassa Terho piti selkeänä:

– Mielestäni hallituksen viesti on tässä varsin selkeä. Halutaan pitää turvallisuusviranomaisilla vastuu asiasta. Mutta niin maahanmuuttajilla kuin suomalaisilla on oikeus kulkea kaduilla, eikä sitä mikään hallitus voi viedä.

Terho muistuttaa, että eduskunta on nyt tauolla eikä esimerkiksi perussuomalaisten eduskuntaryhmä ole muodostanut kantaa asiaan.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund puolestaan pitää hallituksen toimintaa katupartioasiassa "hieman sekavana". Sisäministeri Petteri Orpon (kok.) ja valtiovarainministeri Alexander Stubbin kannat ovat olleet yhdensuuntaisia. Sen sijaan oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) ja A-studiossa tiistaina vieraillut ulkoministeri Timo Soini (ps.) ovat olleet keskenään eri linjoilla.

– Mielestäni ulkoministerin lausunnot eilen olivat hyvin viisaita, kun taas pääministeri on välttänyt ottamasta kantaa.

Pääministeri Juha Sipilä ei Haglundin mielestä onnistunut alkuun ottamaan selkeää kantaa, ei myöskään oikeusministeri. Ristiriitaiset viestit eivät ole Haglundin mukaan hyväksi, koska tilanne on hyvin herkkä.