Kansanedustaja Pentti Oinonen: katupartioita lisää kansalaisten turvaksi

Kontiolahtelainen kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) on ottanut kärkevästi kantaa katupartioihin. Oinonen vaatii sanomalehti Karjalaisen mielipidepalstalla sisäministeriötä ja poliisia perustamaan kansalaispartioita kaduilla liikkumisen turvaksi.

Pentti Oinonen
Kansanedustaja Pentti Oinonen.
Perussuomalaisten kontiolahtelainen kansanedustaja Pentti Oinonen. Yle / Tarja Laitinen

Perussuomalaisten kontiolahtelainen kansanedustaja Pentti Oinonen vaatii sisäministeriötä ja poliisia perustamaan vapaaehtoisia kansalaispartioita. Oinonen sanoo sanomalehti Karjalaisessa julkaistussa mielipidekirjoituksessa, että partioita tarvitaan viranomaisten avuksi ja takaamaan kansalaisten turvallisuutta.

Omalta puoleltani minä toivotan kansalaispartiot tervetulleiksi koko Suomeen ihan kansalaisten turvallisuuden takia. (Ote Oinosen kirjoituksesta Karjalaisen Suora linja -palstalla 14.1.2016)

Oinosen mukaan kansalaisten turvattomuus on lisääntynyt turvapaikanhakijoiden myötä. Kansanedustaja kirjoittaa, että partioinnin tulee olla laillista eikä se saa olla rasistista.

Oinonen uskoo, että kadulla liikkuvat partiot voivat hillitä rikollista toimintaa jopa enemmän kuin kadulla liikkuva poliisi.

Karrikoiden sanoen olen sataprosenttisen varma, että raiskaajat kunnioittavat enemmän rotevan miehen päällä olevaa pääkallokuvaista nahkatakkia kuin poliisin hiha- tai kaulusmerkkiä. (Ote Oinosen kirjoituksesta Karjalaisen Suora linja -palstalla 14.1.2016)

Monet maakunnan keskeiset toimijat ovat ilmaisseet aiemmin huolensa Joensuussa toimivasta Solder of Odin -järjestön katupartioinnista. Lisäksi nettiadressi "Joensuu vapaaksi pelosta" on kerännyt yli 3 000 allekirjoitusta.