Euroviisukisa ajaa Stella Christineä musiikkikartalle – tuuletti piilossa, palasi pokkana pianotunnille

Uuden Musiikin Kilpailu on ollut kotkalaisen Stella Löflundin mielessä jo pitkään. Viimein hän uskaltautui lähettämään omasta kynästä syntyneen kappaleen vuoden 2016 kilpailuun. UMK:hon pääsyä Stella tuuletti salaa, sillä etukäteen ehdokkuudesta ei saanut hiiskua.

musiikki
Stella Christine
Miina Sillanpää / Yle

Kotkalainen laulaja Stella Christine osallistuu tänä vuonna Uuden Musiikin Kilpailuun. Jos kilpailussa käy hyvin, tie urkenee aina euroviisulavalle asti. Tämän vuoden Euroviisut järjestetään toukokuussa Tukholmassa.

Omasta osallistumisestaan UMK:hon Stella Christine on tiennyt syyskuusta asti.

– Olin Nuorisotalo Greipillä Kotkassa pitämässä Band Box -musiikkikoulussa pianotuntia. Soittivat, että tuletko kisaan mukaan. Piti sanoa 9-vuotiaalle Jennalle, että juoksen äkkiä vessassa, siellä sitten hirveä hehkutus ja sitten pokkana takaisin pianotunnille, Stella Christine eli Stella Löflund kertoo.

UMK:hon pääsi mukaan kahdeksantoista artistia. Kilpailussa järjestetään kolme karsintaa ja kustakin karsinnasta kolme kappaletta pääsee jatkoon ja 27. helmikuuta järjestettävään UMK:n finaaliin.

– Ensin oli ihan uskomaton fiilis. Miten voi olla mahdollista, että pääsin näin pieneen porukkaan mukaan, Stella Christine kertoo.

Stella Christine on mukana ensimmäisessä karsinnassa, joka järjestetään 6. helmikuuta. Karsinta on kovatasoinen, mukana on jo tunnettuja konkareita, kuten Eini, Saara Aalto ja Mikko Herranen.

– Kaikki äänet tarvitaan Kotkan tytölle silloin, Stella Christine nauraa.

UMK mielessä jo pitkään

Uuden Musiikin Kilpailun osanottajat julkistettiin tiistaina. Pitkään aikaan Stella Christine ei voinut kertoa juuri kenellekään pääsystään mukaan.

– Perheelle kerroin. Muutoin oli vaitiolovelvollisuus. Ei saanut kertoa kenellekään. Piti pistää koko ajatus pois, takaraivoon, niin ettei puhu tai mieti sitä. Oli kyllä sellaisia hetkiä, että nyt mä niin haluaisin kertoa, asia on ihan huulilla, mutta ei voi.

Kilpailukappale Ain't Got Time For Boys on Stella Christinen omaa käsialaa.

– En miettinyt ja laskelmoinut, että otetaan euroviisuteema ja rakennetaan sen ympärille, vaan kirjoitin tunteita paperille ja tällainen siitä tuli, Stella Christine kertoo.

UMK:ta nuori nainen on seurannut jo pitkään ja osallistuminenkin on ollut jo aikaisempina vuosina mielessä.

– Jo vuosi sitten olin mukana säveltämässä kappaletta yhdelle toiselle artistille. Yksi omakin biisi olisi ollut valmiina lähetettäväksi, mutta jäin silloin vielä kypsyttelemään ajatusta osallistumisesta.

Ain't Got Time For Boys on Stella Christinen ensimmäinen virallinen julkaisu ja debyyttisingle.

– Kilpailussa isoin juttu on se, että se tuo minut artistina Suomen kartalle.