Marimekko aikoo vähentää kymmeniä työntekijöitä

Yt-neuvottelut koskevat Marimekon kaikkia toimintoja Suomessa, paitsi vähittäismyymälöiden henkilöstöä.

talous
Marimekon logo
Mauritz Antin / EPA

Designyritys Marimekko suunnittelee vähentävänsä jopa 55 työtehtävää, yhtiö kertoo tiedotteessa tänään torstaina. Yt-neuvottelut koskevat Marimekon kaikkia toimintoja Suomessa, paitsi vähittäismyymälöiden henkilöstöä.

Henkilöstöä vähennettäneen yhtiön Helsingin-toiminnoista Herttoniemessä. Marimekko tavoittelee uudelleenjärjestelyillä 2,4 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä. Yt-neuvotteluissa käydään läpi myös mahdollisia muutoksia työtehtäviin. Myös ulkoistamiset ovat mahdollisia.

Yritys perustelee, että maailmantalouden epävarmuus ja Suomen vähittäiskaupan hankala tilanne ovat näkyneet kaupankäynnissä Marimekon päämarkkina-alueilla. Yhtiö aikoo parantaa kannattavuuttaan ja tarkastella kaikkia kulujaan.

– Marimekko jatkaa kansainvälisen kasvun strategiaansa, mikä on erityisen tärkeää kotimarkkinan heikennyttyä, huomauttaa toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko tiedotteessa.

Alahuhta-Kaskon mukaan yhtiön on tutkittava toimintamallinsa sopivuutta myös digitalisaation vaikutusten takia.

Marimekon palkkalistoilla oli yhtiön mukaan viime syyskuun lopussa 444 ihmistä. Heistä 330 työskentelee Suomessa. Marimekon tuotteita myydään noin 40 maassa. Sillä on yli 140 myymälää eri puolilla maailmaa.