Suomalaisten matkasuunnitelmia selvitettiin: Kotimaan ja Euroopan kohteet suosituimpia

Matkaa kaukokohteisiin suunnittelee selvästi harvempi suomalainen.

Kotimaa
Luminen maisema
Yle

Noin puolet suomalaisista aikoo matkustaa tänä vuonna kotimaan kohteisiin, selviää Matkamessujen teettämästä kyselytutkimuksesta.

Kyselyyn vastanneista hieman alle puolet (44 %) aikoo puolestaan suunnata Pohjoismaita ja Baltiaa kauemmas Eurooppaan. Pohjoismaihin aikoo matkustaa noin neljännes vastaajista (24 %) ja Baltiaan viidennes (20 %).

Kaukokohteet eivät sen sijaan ole yhtä suosittuja. Aasiaan suunnittelee matkaavansa kymmenen prosenttia vastaajista, Pohjois-Amerikkaan kuusi prosenttia ja Väli- tai Etelä-Amerikkaan kolme prosenttia.

Australiaan tai Uuteen-Seelantiin suunnittelee matkaa vain kaksi prosenttia. Samoin Afrikkaan aikoo suunnata kaksi prosenttia vastaajista.

Moni kotimaanmatkoista suuntautuu ystävien tai sukulaisten luo (44 %). Kotimaassa automatkalle lähtee 39 prosenttia, loma-asunnolle 34 prosenttia ja kaupunkilomalle 26 prosenttia vastaajista.

Ulkomaanmatkoista suosituimpia ovat kaupunkilomat, joille aikoo suunnata 40 prosenttia vastaajista. Rantalomia aikoo tehdä 21 prosenttia ja risteily- tai laivalomia 19 prosenttia. Yksitoista prosenttia vastaajista aikoo matkustaa ulkomaille sukulaisten tai tuttavien luo ja yhtä moni suuntaa ulkomailla sijaitsevaan loma-asuntoon.

Koska tutkimukseen on laskettu mukaan esimerkiksi matkat mummolaan ja mökille, se ei ole vertailukelpoinen matkanjärjestäjien tilastojen kanssa.

Tutkimuksen toteutti Matkamessujen toimeksiannosta TNS Gallup viime vuoden joulukuussa. Kyselytutkimukseen vastasi 1 050 henkilöä, ja sen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Matkamessut järjestetään Helsingin messukeskuksessa 21.–24.1.2016.