Ilmakitara soi ensi kesänäkin – kotimaisia karsintoja ja kansainvälistä sponsoria kaivataan

Ilmakitaransoiton MM-kisat koetaan jälleen ensi kesänä Oulussa. Maailmanmestaruuksia ratkotaan myös, mutta finaaliin kaivataan kotimaisia kitaristeja.

Kotimaa
Justin "Nordic Thunder" Howard lavalla.
Justin "Nordic Thunder" Howard.Matias Partanen

Vuoden 2015 Ilmakitaransoiton MM-kisojen jälkeen pohdittiin jopa jäikö kisaaminen 20-vuotisjuhliin. Nyt järjestäjien taustatekijöissä on tullut henkilömuutoksia ja tapahtuman vastaava tuottajayhtiö Airnest Productions jatkaa Oulun Kulttuuritapahtumayhdistyksen alaisuudessa.

Oulun kaupunki on MM-kisoissa mukana edelleen mukana. Kaupunki on hankkinut tapahtuman linsenssin ja maksoi siitä tapahtumalle viime vuonna 90 000 euroa. Nyt palataan tätä edeltävään tasoon, eli tuki on 75 000 euroa.

Oulun kaupungin elinkeinopolitiikan toteutuksesta vastaavan liikelaitos BusinessOulun projektipäällikkö Soile Pitkänen haluaa kisoista entistä kiinnostavammat.

– Kehitystyö sponsorihankinnassa ja kansainvälisten verkostojen kasvattaminen on jo käynnissä. Toivomme, että tapahtuma kasvaa taas isommaksi, kertoo Pitkänen.

Toivottavasti jokin kansainvälinen brändi löytäisi ilmakitaran MM-kisat.

Soile Pitkänen

– Sponsorihankinnassa on vielä tekemistä. Toivottavasti jokin kansainvälinen brändi löytäisi ilmakitaran MM-kisat. festarit on maailmalla tunnettu ja mediassa näkyvä tapahtuma.

Ilmakitaransoiton MM-kisat kaipaavat myös Pitkäsen kotimaista karsintakierrosta, jotta finaaliin saataisiin myös kotimaan edustaja.

– On ollut vuosia, että kotimaista finalistia ei ole ollut mukana. Kotimainen karsintakierros eri puolilla maata toisi lisää potkua Oulun Ilmakitaransoiton MM-kisoille, päättää Soile Pitkänen BusinessOulusta.