Koe uusi yle.fi

Kurskin Torpedo taistelee Lohjalla – Rokkikiekkoturnauksella on pitkät perinteet

Epävirallinen rokkilätkän suomenmestaruus ratkeaa tänään lauantaina Lohjalla. Osa joukkueista kootaan varta vasten turnaukseen, mutta kotijoukkue Kurskin Torpedo harjoittelee viikoittain.

urheilu
Jari Holmberg on järjestänyt rokkilätkäturnauksia Lohjalla jo 16 vuoden ajan.
Yle

Lohjalainen harrastajajääkiekkojoukkue Kurskin Torpedo isännöi jälleen tänä viikonloppuna rokkilätkäturnausta. Tapahtumassa on alusta lähtien ollut mukana Torpedon "general manager" Jari Holmberg.

– Aikanaan mietittiin kavereiden kanssa, että olisi kiva pelailla. Rokkitouhu tuli siihen löyhästi mukaan. Kivaa on ollut joka turnauksessa ja niin on tänäkin viikonloppuna. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on paljon, tai siltä se ainakin siellä kentällä tuntuu. Yleisö voi kylläkin kokea pelin aivan toisin, Holmberg naurahtaa.

Ammattilaisia ei jäälle päästetä

Lauantaina aamusta iltaan pelattava turnaus imee osallistujien mehut viimeiseen pisaraan, sillä kaikki ovat harrastajia. Joukkueita on eri puolilta Suomea.

– Pelit pelataan niin sanotuilla veteraanisäännöillä, eli ei saa taklata eikä lämätä ja peliaika on kaksi kertaa 20 minuuttia. Kaikki joukkueet tietää tämän ideologian, että ollaan höntsämeiningillä ja ammattilaiset jätetään kotiin. Näin pelit pysyvät tasaväkisinä, Holmberg tiivistää.

"Hyvin meni pelit, vaikka joukkueemme hävisikin jokaisen. Joukkueen henki oli tosi hyvä, vaikka emme olleet aiemmin pelanneet yhdessä", kirjoitti Turbojugend Finlandin pelaaja blogissaan viime turnauksen jälkeen.

Rokkitähtiä ja pelkkiä tähtiä

Vaikka turnauksessa tietty rokkileima onkin, ei osallistujien taustoja sen enempää tutkita. Joukkueissa on järjestäjän mukaan rokkitähtiä ja pelkkiä tähtiä. Turnauksessa on tähän mennessä vältytty pahimmilta loukkaantumisilta, vaikka pelaajat iltaa kohti väsähtävätkin.

Rokkilätkän suomenmestarit 2008.
Kurskin Torpedo

– Joskus on joku solisluu mennyt, mutta ei mitään sen kummempaa.

Reilu viikko sitten päättyneiden nuorten jääkiekon MM-kisojen peleihin "general manager" Holmberg ei rohkene Lohjan turnausta verrata.

– Pelaamisessa on kyllä yhtä suuri ero kuin yöllä ja päivällä. Se yhteispiirre sentään löytyy, että jäällä mekin ollaan!