Suomen rasistiset katupartiot noteerattiin kansainvälisessä mediassa

Uutistoimisto Reutersin englanninkielisen nettiversion etusivun jutussa kerrottiin keskiviikkoiltana Suomea puhuttavasta katupartio-ilmiöstä. Jutussa todettiin Soldiers of Odinin kaltaisten muukalaisvastaisten katupartioiden herättävän huolta kansalaisissa ja poliitikoissa.

turvapaikanhakijat
Kuvakaappaus uutistoimisto Reutersin internetsivuilta.
Kuvakaappaus Reutersin sivuilta.

Muukalaisvastaisten katupartioiden herättämä huoli Suomessa on noteerattu myös kansainvälisessä mediassa. Uutistoimisto Reutersin juttu ilmiöstä (siirryt toiseen palveluun) oli keskiviikkona Reutersin englanninkielisen version etusivun juttuna.

Juttu oli torstaina puolilta päivin Reutersin nettiversion nopeimmin suosiotaan kasvattavien juttujen listalla kolmantena.

Jutussa todetaan, että Soldiers of Odin -nimeä käyttävä katupartiotoiminta sai alkunsa Kemistä ja on levinnyt nyt muutamalle muullekin paikkakunnalle Suomessa, näkyvimmin Joensuuhun.

Järjestön itsensä mukaan toimintaa on jopa yli 20 paikkakunnalla, mutta poliisin mukaan luku on lähempänä viittä. Reutersin artikkelissa todetaan, että Suomen hallitus on ottanut rasistisiin katupartioihin selkeän kielteisen kannan.