1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Oinonen kertoo erehtyneensä faktoista mielipidekirjoituksessaan: "Samalla tavalla tulee toimittajille ja poliiseillekin virheitä"

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen oikoo Karjalaisessa julkaistua mielipidekirjoitustaan. Oinonen erehtyi raiskausepäilyn uhrin iästä, tapahtuman ajankohdasta sekä epäillyn taustasta.

politiikka
Kansanedustaja Pentti Oinonen.
Yle / Tarja Laitinen

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen kertoo tehneensä virheitä sanomalehti Karjalaisessa (siirryt toiseen palveluun) julkaistussa mielipidekirjoituksessaan.

Mielipidekirjoituksessa Oinonen väitti, että Kuopiossa olisi viime viikolla raiskattu 15-vuotias tyttö ja että teosta on vahvasti epäiltynä "turvapaikan hakija".

– Lähteeni on 6.1.2016 ilmestynyt Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun), jonka otsikkona on: "Bussista noussut tyttö raiskattiin Kuopiossa. Siinä minulla on viba, että tyttö on 19-vuotias, mutta minulle on aivan sama, onko se 15- vai 19-vuotias, raiskaus koskee molempia, Oinonen sanoo.

Joulukuun alussa tapahtuneen raiskausepäilyn uhri on syntynyt vuonna 1997, eli hän on täyttänyt 18 vuotta.

Oinonen erehtyi myös epäillyn teon ajankohdasta. Raiskauksen epäillään tapahtuneen joulukuun alussa. Poliisin mukaan epäilty saattaa olla ulkomaalainen miehen ulkonäön sekä sen perusteella, että epäilty puhui englantia.

Poliisin tietoon ei ole kuitenkaan tullut mitään sellaista, mikä viittaisi epäillyn olevan turvapaikanhakija, toisin kuin Oinonen mielipidekirjoituksessaan väitti.

"Kukaan ei pysty sanomaan olevansa virheetön"

Savon Sanomien jutussa ei siis ollut virheitä, vaan kyse on Oinosen erehdyksestä.

– Samalla tavalla virheitä tulee toimittajille kuin kansanedustajille ja poliiseille. Kukaan ei pysty sanomaan olevansa virheetön. Hyvin paljon lukee lehdissäkin virheellistä tietoa ja uutisissa, Oinonen puolustautuu.

Tutkinnanjohtaja Jari Salokangas Itä-Suomen poliisista kertoo, että poliisi aikoo vielä kuulla Oinosta.

– Vielä ei ole varmuutta asiasta, että mihin Oinonen viittaa. Asiaa selvitellään edellään, Salokangas kertoo.

– Minä olen tämän asian poliisille ilmoittanut. Kuopiosta soittivat, että minut viedään kuulusteluun ja minä sanoin, että jos teillä ei muuta tekemistä ole, niin eikun vaan, Oinonen sanoo.

Lue seuraavaksi