Joensuun katupartiot olleet viime aikoina piilossa – kansainvälinen media heräsi

Muukalaisvastaiset katupartiot ovat levinneet jo kansainväliseen mediaan. Joensuu nousee vahvasti kaupunkina esille, vaikka Soldiers of Odinin pääpaikka on Kemi, ja katupartioita on muuallakin Suomessa.

Kotimaa
Soldiers of Odinin mielenosoitus Joensuun Kauppatorilla 8. tammikuuta 2016.
Jyrki Richt / Yle

Esimerkiksi Joensuussa liikkuvat ulkomaalaisvastaiset katupartiot ovat esillä kansainvälisessä mediassa. Asiasta kirjoittavat ainakin brittiläinen uutistoimisto Reuters (siirryt toiseen palveluun), saksalaislehti Der Spiegel (siirryt toiseen palveluun), espanjalaislehti La Vanguardia (siirryt toiseen palveluun) ja venäläinen uutiskanava RT (siirryt toiseen palveluun). Kaikki mainitsevat artikkeleissaan Joensuun.

Soldiers of Odinin pääpaikkana on Kemi, ja toiminta on laajentunut moneen suomalaiskaupunkiin. Poliisin mukaan toiminta ei kuitenkaan ole niin laajaa, kuin kerho antaa ymmärtää.

Odinin sotureista on viimeisin havainto perjantain mielenilmauksesta.

Vesa Kostamo

Reuters kirjoittaa kuinka Odinin sotureina esittäytyvät katupartiot huolestuttavat jo maan hallitusta ja virkavaltaa.

Poliisi: Sotureita ei ole näkynyt Joensuussa vähään aikaan

Joensuun poliisi ei ole tehnyt viime vuorokausilta havaintoja "valkoisen Suomen puolesta taistelevista" katupartioista kaupungissa.

– Odinin sotureista on viimeisin havainto perjantain mielenilmauksesta, jonka partioijat järjestivät Joensuun Kauppatorilla myöhään illalla, kertoo Itä-Suomen poliisilaitoksen ylikomisario Vesa Kostamo.

Mielenilmaukseen osallistui parikymmentä partioijaa. Muuten tori oli tyhjä. Paikalla oli poliisi valvomassa.