yle.fi-etusivu

Poliisi: Nuori espoolaismies välitti amfetamiinia, keski-ikäinen pariskunta nettosi yli 200 000 €

Poliisi epäilee, että alle 20-vuotias espoolaismies hankki ja välitti viime vuoden aikana yli 12 kiloa amfetamiinia. Taloudellisen hyödyn epäillystä rikoksesta sai keski-ikäinen pariskunta, joka ohjeisti välitystoimintaa.

Kotimaa
Poliisi avaamassa takavarikoitua metamfetamiinipakkausta.
Arkistokuva: Poliisi avaamassa takavarikoitua metamfetamiinipakkausta.Poliisi

Rikos paljastui, kun Länsi-Uudenmaan poliisi teki kotietsinnän miehen asunnolle toisen rikosepäilyn vuoksi syyskuussa. Silloin asunnosta takavarikoitiin noin kilo metamfetamiinia ja kaksi kiloa hasista.

Esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella poliisi epäilee, että mies oli ystävänsä kanssa hankkinut ja jatkanut amfetamiinia, jonka jälkeen aine välitettiin eteenpäin.

Molemmat miehet olivat rikoksentekoaikaan 19-vuotiaita.

Poliisi epäilee, että Espoossa asuva keski-ikäinen avopari on antanut ohjeita nuorelle miehelle aineiden hankkimisessa ja välittämisessä. Poliisi epäilee pariskunnan myös saaneen toiminnasta rikoshyödyn, yli 200 000 euroa.

Kaikki neljä epäiltyä ovat tutkintavankeudessa. Pariskunta on kiistänyt rikosket esitutkinnassa.

Miestä ja naista epäillään kaikkiaan neljästä törkeästä huumausainerikoksesta. Heidän asunnoltaan takavarikoitiin noin 12 500 euroa käteistä rahaa sekä 13 000 euron arvoinen henkilöauto. Auto oli hankittu sellaisen yhtiön nimiin, jolla ei ole ollut liiketoimintaa lähes kymmeneen vuoteen.

Esitutkinta on valmistunut, ja asian pääkäsittely alkaa helmikuun alussa Espoon käräjäoikeudessa.