1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Poliisi: Oinosen tapaus loppuunkäsitelty, ei tarvetta esitutkinnalle

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinosen väitteistä aloitettu poliisin esiselvitys on saatu loppuunkäsiteltyä. Poliisi ei aloita esitutkintaa väitteiden pohjalta.

politiikka
Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen menossa puolueen eduskuntaryhmän kokoukseen eduskunnassa Helsingissä 28. toukokuuta 2015
Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen menossa puolueen eduskuntaryhmän kokoukseen eduskunnassa Helsingissä 28. toukokuuta 2015Vesa Moilanen / Lehtikuva

Poliisi ei aloita esitutkintaa kansanedustaja Pentti Oinosen (ps.) väitteistä. Sanomalehti Karjalaisen mielipidekirjoituksessa Oinonen väitti, että Kuopiossa olisi viime viikolla raiskattu 15-vuotias tyttö ja että teosta on vahvasti epäiltynä "turvapaikan hakija".

Kyse on kuitenkin jo poliisin tiedossa olleesta raiskausepäilystä eikä tarvetta esitutkinnalle ole.

Oinonen on myöntänyt tehneensä virheitä mielipidekirjoituksessaan ja että kyseessä oli jo poliisin tiedossa ollut tapaus joulukuun alusta.

Rikosylikomisario Kalle Toivanen kertoo, että poliisin päätös perustuu mediasta saatuihin tietoihin. Toivasen mukaan Oinosta ei ole myöskään viety kuulusteluun poliisiasemalle.

– Oinoselle tarjottiin mahdollisuus vielä kertoa väitteidensä taustoista, mutta hän ei tätä halunnut. Poliisin näkökulmasta case is closed, Toivanen kertoo.

Lue seuraavaksi