1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. keuhkot

Kouvolan keuhkopoliklinikan lääkäripula helpotti

Vielä vuonna 2014 Kouvolan keuhkopolin toiminta oli vaakalaudalla lääkäripulan vuoksi. Nyt lääkärivaje on paikattu ja polin toimintaa on jopa laajennettu.

Kuva: Sini Ojanperä / Yle

Pohjois-Kymen sairaalan (POKS) keuhkopoliklinikan työvoimatilanne on saatu aiempaa paremmalle tasolle. Vielä puolitoista vuotta sitten keuhkopoliklinikan toiminta oli vaakalaudallalääkäripulanvuoksi, kun klinikan ainoa erikoislääkäri oli jäämässä eläkkeelle.

Vuoden 2015 alussa keuhkopolilla aloitti uusi täysipäiväinen erikoislääkäri. Lisäksi keuhkopotilaita hoitaa yksi puolipäiväinen ostopalvelulääkäri.

– Keuhkopolin lääkäriresurssi on pikkuisen parempi kuin koskaan aiemmin. Toiminta on jopa hieman laajentunut, sanoo Kouvolan terveysjohtaja Kari Kristeri.

POKSin keuhkopoliklinikalla hoidetaan muun muassa astma-, keuhkoahtauma- ja allergiapotilaita sekä uniapneasta kärsiviä.

– Tällä hetkellä resurssit ovat riittävät. Potilaat pääsevät aika nopeasti vastaanotolle ja tutkimuksiin, sanoo keuhkopoliklinikan keuhkosairauksien erikoislääkäri Olli-Pekka Lehikoinen.