Taas epäonnistunut kunnallinen it-hanke: Rauma pettyi uusiin nettisivuihinsa

Rauma uusi verkkosivunsa vuonna 2015. Uudesta sivustosta on tullut runsaasti kielteistä palautetta, joten Rauma valmistelee uusivansa verkkosivut ja aikoo hylätä palvelut nykyisin tarjoavan yhtiön.

Kotimaa
Rauman nettisivut
Kuvakaappaus sivulta www.rauma.fi

Rauman kaupungin nettisivujen (siirryt toiseen palveluun) uusiminen on mennyt mönkään.

Sivut uusittiin lukuisten viivästysten jälkeen vuoden 2015 alussa. Kuntaomisteisen Tiera Oy:n toimittamat sivut olivat jo alun alkaen pahasti keskeneräiset.

Kaupungin viestintäsuunnittelija Raija Lehtorinne sanoo, että koko verkkosivuprojekti on tuonut jatkuvasti eteen uusia ongelmia. Yrityksistä huolimatta nettisivusto ei toimi, kuten alun perin suunniteltiin tai sivuston toimittaneen yhtiön kanssa sovittiin.

Monimutkainen rakenne

Rauma on saanut uusista nettisivuista runsaasti kielteistä kansalaispalautetta. Eniten moitteita on kerännyt sivuston monimutkainen rakenne, joka ei ole käyttäjien näkökulmasta toimiva.

Vastaavia ongelmia on viestintäsuunnittelija Lehtorinteen tietojen mukaan ollut myös muilla kaupungeilla, jotka ovat kehittäneet sivujaan samaan aikaan Tieran kanssa. Mukana kehitystyössä olivat Mikkeli, Vaasa ja Pieksämäki.

Uudet sivut

Rauma on tehnyt Tiera Oy:lle lukuisia reklamaatioita, mutta sivuston puutteita ei ole korjattu. Siksi Rauma päätti jo marraskuussa irtisanoa sivuston ja lopettaa yhteistyön Tieran kanssa viimeistään vuoden 2016 lopussa.

Rauma aikoo nyt hankkia uudet, toimivammat nettisivut. Asia on kaupunginhallituksen käsittelyssä maanantaina.

Viime vuosina kunnat ja muut julkisen sektorin toimijat ovat käyttäneet runsaasti rahaa epäonnistuneisiin it-hankkeisiin. Eniten julkisuutta ovat saaneet terveydenhoidon epäonnistuneet tietotekniikkauudistukset.