Koe uusi yle.fi

Ranskalaisministeri: Renault'n autoissa ei huijausohjelmaa – päästöt kuitenkin liian suuria

Tutkinnan mukaan ranskalainen autovalmistaja Renault ei ole asentanut autoihinsa päästömääriä peitteleviä ohjelmia, sanoo Ranskan energiaministeri Segolene Royal. Ministerin mukaan yhtiön autojen päästöt ovat kuitenkin liian korkealla tasolla.

talous
Kuva Reanultin etupuskurista.
Ian Langsdon / EPA

Autovalmistaja Renault'n osake notkahti rajusti torstaina, kun Ranskan poliisin kerrottiin tehneen useita ratsioita yhtiön tehtaille.

Ranskan energiaministeri Segolene Royal vahvisti kuitenkin illalla, että Renault ei ole asentanut autoihinsa peittelyohjelmia.

– Renault ei ole syyllistynyt petokseen. Osakkeenomistajat ja työntekijät voivat olla rauhassa, Royal sanoi.

Ranskassa viranomaiset ovat testanneet eri valmistajien autoja sen jälkeen kun kävi ilmi, että saksalainen autovalmistaja Volkswagen on käyttänyt dieselautoissaan tietokoneohjelmistoa, jolla peiteltiin autojen todellista päästömäärää.

Päästötasot ylittyvät useilla merkeillä

Royalen mukaan testit kuitenkin osoittivat, että Renault'n autojen päästötasot ovat liian korkeita. Myös kahden ulkomaalaisen autovalmistajan autot ylittivät testien mukaan sallitut päästömäärät. Royal ei nimennyt automerkkejä.

Renault'n toimipaikkoihin tehdyistä poliisietsinnöistä kertoi alun perin työntekijöitä edustava ammattiliitto. Työntekijät raportoivat ratsioista useissa paikoissa ja niiden uskottiin liittyvän Volkswagenin päästöskandaaliin.

Uutisen jälkeen Renault'n osakkeen arvo putosi pörssissä 22 prosenttia. lltapäivällä se oli noin yhdeksän prosentin laskussa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hiihto

Jauhojärveltä löytyy ymmärrystä venäläishiihtäjiä koskeneeseen päätökseen

"Ilman muuta näyttöä on vaikea sulkea kilpailuista"

Roy Moore

Alabamalaiset eivät poliitikon ahdisteluepäilyistä hätkähdä: "Meitä eivät muut käske!"

Eini

Vanhat discohitit pelastivat Einin: "Minusta meinasi tulla pelkkä jukeboksi"

Puoli seitsemän

Mikä on hauskin Suomi 100 -tuote? Lähetä meille siitä kuva!