yle.fi-etusivu

Lähde: Pariisin terrori-iskuista epäilty Salah Abdeslam otti yhteyttä asianajajaan

Brysselissä toimiva asianajaja on sanonut voivansa puolustaa Abdeslamia oikeudessa.

Ulkomaat
Salah Abdeslam
Salah AbdeslamBelgian poliisi

Länsi-Euroopan turvallisuusviranomaisilta livahtamaan päässyt terroriepäilty Salah Abdeslam on ottanut yhteyttä Brysselissä toimivaan puolustusasianajajaan, belgialainen uutistoimisto Belga kertoo nimettömältä lähteeltä saamiinsa tietoihin perustuen.

Belga-uutistoimiston mukaan asianajaja Sven Mary on kieltäytynyt kommentoimasta väitteitä. Belgian liittovaltion syyttäjä on sanonut tietoja yhteydenotosta vain huhuksi.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan Mary oli joulukuussa sanonut olevansa valmis puolustamaan Abdeslamia oikeudessa, mikäli tämä sitä pyytää.

Abdeslam on ollut karkuteillä siitä lähtien, kun hänet kuljetettiin autolla Belgiaan vain tunteja Pariisin terrori-iskujen jälkeen. Viime viikon perjantaina Belgian syyttäjänvirasto sanoi poliisin löytäneen Abdeslamin sormenjäljen Brysselin lähellä Schaerbeekissä sijaitsevasta asunnosta joulukuussa tehdyssä kotietsinnässä. Poliisi uskoo, että asuntoa käytettiin räjähteiden valmistamiseen Pariisin iskuja varten.

Torstaina kerrottiin myös, että Ranskan viranomaiset ovat tunnistaneet kolmannen terroristin, joka kuoli poliisin ratsiassa Saint-Denis'n lähiössä marraskuussa. Pariisin syyttäjän mukaan hän oli 25-vuotias belgialais-marokkolainen Chakib Akrouh, jonka epäillään olleen yksi Pariisin terrori-iskujen asemiehistä.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset