1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. susi

Susiluvista valitettu – jahti alkanee silti tammikuussa

Jo viime talvena kaikista poikkeusluvista valitettiin hallinto-oikeuksiin. Pohjois-Savossa lupa on myönnetty tälle talvelle seitsemän suden ampumiseen. Jos lupapäätöksiä ei aseteta täytäntöönpanokieltoon, jahti alkaa suunnitelmien mukaan tammikuun lopulla.

susi
Kaadettu susi pulkassa.
Pasi Peiponen / Yle

Susien tappamiseen myönnetyistä poikkeusluvista on tehty valituksia hallinto-oikeuksiin. Riistakeskuksen mukaan on odotettavissa, että jokaisesta luvasta tulee valitus.

Riistakeskus myönsi joulukuussa koko maassa luvan 46 suden kaatamiseen kannanhoidollisista syistä. Pohjois-Savoon myönnettiin poikkeuslupa seitsemän suden tappamiseen. Lupia myönnettiin Kiuruveden, Vieremän, Sonkajärven, Rautavaaran ja Varpaisjärven alueilla liikkuviin laumoihin tai yksilöihin.

Riistakeskus antaa susikaatovalituksista vastineet hallinto-oikeuksiin ensi viikolla. Hallinto-oikeus voi määrätä täytäntöönpanokiellon, mutta näillä näkymin susien metsästys alkaa lauantaina 23. tammikuuta ja pyynti kestää enintään kuukauden.

Myös viime talvena valitettiin kaikista Riistakeskuksen tekemistä kannanhoidollisista poikkeusluvista. Pohjois-Savossa kaadettiin poikkeusluvilla kaksi sutta. Luonnonvarakeskuksen joulukuussa tekemän arvion mukaan Pohjois-Savossa elelee neljä susilaumaa.

Lue seuraavaksi