1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappeenrannan kaupunginteatteri vihitään tänään käyttöön

Lappeeenrannan kaupungin kallein investointi vuosiin, uusi kaupunginteatteri vihitään käyttöön tänään. Rakentaminen kesti liki kaksi ja puoli vuotta.

teatteritaide
Kolmen pennin ooppera
Pasi Tapanainen / Yle

Lappeenrannan uusi kaupunginteatteri ja alueen asukkaat saavat uuden teatterin lopullisesti käyttöönsä tänään, kun uusi teatteri vihitään juhlallisesti käyttöönsä.

Teatterin rakentaminen alkoi peruskiven muurauksella lokakuussa 2013. Rakennustyöt kestivät kaikkiaan lähes kaksi ja puoli vuotta, ja se maksoi reilut 20 miljoonaan euroa.

Teatteri sijaisee vast'ikään remontoidun ja laajennetun kauppakeskuksen sisällä, mikä on poikkeuksellista koko maailmassa.

Kaupunginteatterin pieni katsomo valmistui jo viime vuonna. Siellä on esitetty näytelmää Mummo. Tänään ison näyttömön avajaisnäytelmänä on Kolmen pennin ooppera.

Teatterin vihkii illalla käyttöön opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Avajaisnauhan ministerin kanssa leikkavat Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva, teatterinjohtaja Timo Sokura ja Lappeenrannan Teatterikiinteistö Oy:n toimitusjohtaja Mikko Hietamies.

Ensi viikolla Lappeenrannan kaupunginteatterilla vietetään avajaisviikkoa (siirryt toiseen palveluun), jolloin yleisölle on tarjolla muun muassa opastettuja kiertokävelyjä teattterirakennuksessa.

Lue seuraavaksi