1. yle.fi
  2. Uutiset

David Bowien muistotilaisuus lähimmille, faneille lämmin kiitos

Bowien perhe on kehottanut kaikkia juhlistamaan omilla tavoillaan artistia, jonka musiikin jokainen myös koki henkilökohtaisesti.

kulttuuri
Keko muovi- ja paperikääröissä olevia kukkia ja niiden edessä kyntilöitä. Bowien valokuvan vieressä iso kortti, jossa lukee englanniksi: "David Bowie, olit elämämme elokuvan ääniraita".
Bowien synnyinkodin edustalle Lontoon Brixtonissa on tuotu koko viikon ajan kukkia, kuvia ja kynttilöitä. Facundo Arrizabalaga / EPA

Viime sunnuntaina kuolleen brittiartistin David Bowien muistotilaisuus järjestetään hänen lähimpiensä kesken, kertoo perhe Bowien virallisella Facebook-sivulla (siirryt toiseen palveluun). Yksityisessä tilaisuudessa muistetaan rakasta puolisoa, isää ja ystävää, sivulla sanotaan.

Muistotilaisuuden aikaa tai paikkaa ei kerrota. Viesti on päivätty Englantiin, mutta Bowie kuoli New Yorkissa. Brittiläisten tiedotusvälineiden mukaan hänen ruumiinsa on jo tuhkattu, mutta perhe ei ole vahvistanut tietoa.

Blackstaria kuunnellaan Bowien testamenttina

Maaliskuuksi New Yorkin Carnegie Halliin suunniteltu suuri muistokonsertti tai muut vastaavat muistotapahtumat eivät ole perheen järjestämiä, mutta viestissään se suhtautuu niihin lämpimästi.

"Aivan kuten jokainen meistä on löytänyt jotakin ainutlaatuista Davidin musiikista, me kehotamme kaikkia juhlimaan hänen elämäänsä parhaaksi katsomallaan tavalla", lausunnossa sanotaan.

Bowien viimeinen albumi, vain kaksi päivää ennen hänen kuolemaansa ilmestynyt ja nyt hänen testamentikseen tulkittu Blackstar, on syöksähtänyt myyntilistoilla rajuun nousuun. Levyn odotetaan olevan ykkönen sekä Britanniassa että Yhdysvalloissa, kun uudet listat valmistuvat.

Lähteet: Reuters, Yle Uutinen

Lue seuraavaksi