Hyppää sisältöön

Politiikan toimittajat vaativat Soinia lopettamaan Hbl-boikotin: "Ministerin kestettävä kovaakin arvostelua"

Politiikan toimittajista yksittäisen median boikotti ei sovi ministerin työkalupakkiin. He vaativat Timo Soinilta boikotin purkua ja tiedotusvälineiden tasapuolista kohtelua.

Timo Soini Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Politiikan toimittajien yhdistyksen mielestä ulkoministeri Timo Soini (ps.) ei voi boikotoida yksittäistä mediaa.

Yhdistyksen kannanotossa politiikan toimittajat paheksuvat Soinin valitsemaa linjaa. Yhdistys vaatii Soinia purkamaan Hufvudstadsbladetin ja KSF Median boikotoinnin.

Heistä hallituksen ministeri ei voi asettaa yksittäistä toimittajaa, tiedotusvälinettä tai mediayhtiötä boikottiin, vaan hänen on kohdeltava kaikkia samanarvoisesti.

Ministerit vakuuttavat virkavalassaan toimivansa oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi.

Politiikan toimittajat muistuttavat, että politiikassa, ja erityisesti ministerin tehtävässä, on kestettävä kovaakin arvostelua. Tämä arvostelu ei saa heistä vaikuttaa ministerin velvollisuuteen tiedottaa asioista tasapuolisesti.

Ulkoministeri Timo Soini ilmoitti viime kuussa, ettei hän toistaiseksi anna haastatteluja sanomalehti Hufvudstadsbladetille tai lehteä kustantavan KSF Median muille julkaisuille.

Boikotoinnin syyksi ulkoministeri nimesi Hbl:ssä julkaistut kirjoitukset, joissa on hänen mukaansa vihjailtu perussuomalaisten puheenjohtajan olevan rasisti.

Soini vihjasi Ylelle joulukuussa boikotin purkamisesta ja kehotti Hufvudstadsbladetia jättämään hänelle edelleen haastattelupyyntöjä.

Ministeri myös myönsi sijoittaneensa lehden pyynnöt alimmaiseksi, koska katsoi saaneensa Hbl:n kolumneissa rasistin leiman.