Väen väheneminen Virosta hidastui

Lapsia syntyi viime vuonna aiempaa enemmän, ja kuolleisuus pysyi viime vuosien tasolla. Paluumuutto toi takaisin Viroon melkein yhtä paljon ihmisiä kuin oli lähtijöitä.

Ulkomaat
Joukko poikia nousemassa vihreään bussiin sadesäässä Viru-hotellin pysäkillä.
Moni tallinnalainen joutunee siirtymään oman auton käytöstä bussimatkustajien joukkoon, kun poliisi selvittää, onko ajokortti saatu kepulikonsteilla. EPA

Virossa oli vuoden alussa puolitoista tuhatta asukasta vähemmän kuin vuosi sitten. Alamäki on loiventunut selvästi, sillä luku pieneni alle kahdella tuhannella viimeksi kuusi vuotta sitten.

Viron tilastokeskuksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan asukkaita oli uudenvuodenpäivänä 1 311 800.

Virossa syntyi viime vuonna lähes 14 000 lasta eli 400 enemmän kuin toissa vuonna. Kuolleiden määrä pysyi viidettä vuotta jokseenkin samalla tasolla, noin 15 400:ssa.

Väestöennustetta korjattava?

Maasta muutti 6 700 ihmistä, mutta samaan aikaan sinne palasi vain sata vähemmän.

Nämä luvut ovat tilastokeskuksen mukaan hieman tulkinnanvaraisia. Ne perustuvat muutoksiin tiedoissa, joita ihmiset ovat aiemmin ilmoittaneet asuinmaistaan, sekä viime vuonna myönnettyihin oleskelulupiin.

Tilastokeskuksen ja Tarton yliopiston vajaa vuosi sitten laatiman väestöennusteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan Virossa on vuonna 2040 vajaat 1,2 miljoonaa asukasta. Luku perustuu kuitenkin viime vuosien tyypilliseen 0,4 prosentin vähentymiseen, kun viime vuonna miinusta kertyikin vain 0,1 prosenttia.