1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. nuorkauppakamarit

50 aktiivisinta kainuulaista valittu – "Haku onnistui todella hyvin"

Kajaanin Nuorkauppakamari on valinnut 50 kaikkien aikojen aktiivisinta kainuulaista. Listan enemmistö on henkilöitä, jotka ovat aktiivisia ja tekevät hyvää toisten eduksi parhaillaan. Yle Kajaani esittelee 50 aktiivisinta kainuulaista vuoden 2016 aikana.

Kuva: Katja Oittinen / Yle

Kajaanin Nuorkauppakamari täyttää 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kamari pyysi vihjeitä siitä, ketkä 50 henkilöä ovat kautta aikojen aktiivisimpia kainuulaisia.

– Nuorkauppakamarilaiset ovat aktiivista porukkaa, ja halusimme tuoda esille samantapaisia kainuulaisia. Mielestämme haku onnistui todella hyvin, koska saimme viidenkymmenen listalle kaikenikäisiä aktiivisia henkilöitä hyvin monelta elämän osa-alueelta, kertoo Kajaanin Nuorkauppakamarin rahastonhoitaja Henna-Mari Närhi.

Yle Kajaani esittelee listalle päätyneet 50 aktiivisinta vuoden 2016 aikana. Listaa ei pöläytetä julki kerralla, vaan henkilöt esitellään yksi kerrallaan.

Auttaminen on aktiivisuuden mittari

Nuorkauppakamarin Henna-Mari Närhen mukaan yhteistä monelle listalla olevalle aktiiviselle kainuulaiselle on, että he tekevät hyvää lähipiirissään.

– Lista on hyvä esimerkki siitä, miten ihminen voi kehittyä ja auttaa muita kehittymään. Moni henkilö edustaa toisten auttamista hyvää hyvyyttään ja oman panoksen tuomista yhteiseen tekemiseen.

– Haluamme tällä projektilla nimen omaan tuoda kiitosta ihmisille, jotka ovat tehneet paljon muiden eteen ja olleet eduksi ja aktiivisia omassa ympäristössään, kertoo Närhi.