Honkarakenteen kehittäjä Eero Saarelainen on kuollut

Järvenpäässä asunut Saarelainen oli kuollessaan 68-vuotias. Hän ehti olla hirsitalovalmistajan palveluksessa yli 40 vuotta.

Kotimaa
Eero Saarelainen
Honkarakenne Oyj

Honkarakenne Oyj:n pitkäaikainen vaikuttaja ja kehittäjä Eero Saarelainen kuoli tiistaina 12. tammikuuta leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin.

Eero "Erkka" Saarelainen syntyi Pielisjärven Hattuvaarassa 11.3.1947. Hänen uransa perheyrityksessä alkoi jo pikkupoikana Lieksan tehtaalla, ja hän työskenteli isänsä ja setiensä perustamassa yhtiössä lähes sen alkuajoista lähtien.

Järvenpäässä asuneen Saarelaisen työura Honkarakenteella kesti yli 40 vuotta. Hän on ollut muun muassa yhtiön pitkäaikaisin markkinointijohtaja: hänen aikaan yritys kasvoi pörssiyhtiöksi.

Ennen eläköitymistään Saarelainen toimi yhtiön kehitysjohtajana.

Saarelainen kehitti työvuosinaan laajasti hirsirakentamisen alaa, ja hänen ideoihinsa perustuu muun muassa Hongan eniten myyty mökkimallisto.

Työuran varrella Saarelaisella oli myös lukuisia luottamustehtäviä. Hän oli hallituksen jäsenenä Honkarakenteen lisäksi muun muassa Puuinfossa, Epira Oy:ssä, Pientaloteollisuus ry:ssä, Hirsiteollisuus ry:ssä ja Suomen Asuntomessuissa.