Merkel menettää tukea – Enemmistö saksalaisista tyytymättömiä liittokansleriin pakolaisasioissa

56 prosenttia vastaajista katsoi Angela Merkelin suoriutuvan pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin liittyvistä tehtävistään huonosti. Joulukuussa tyytymättömiä oli 49 prosenttia.

Ulkomaat
Saksan liittokansleri Angela Merkel puhui uudenvuodenjuhlassa Mainzissa 8. tammikuuta.
Saksan liittokansleri Angela Merkel.Fredrik Von Erichsen / EPA

Uuden mielipidemittauksen mukaan enemmistö saksalaisista katsoo liittokansleri Angela Merkelin suoriutuvan kehnosti pakolaiskriisin hoitamisesta.

Yleisradioyhtiö ZDF:n (siirryt toiseen palveluun) teettämässä kyselyssä 56 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että Merkel on pärjännyt huonosti pakolaisia ja turvapaikanhakijoita koskevissa asioissa. 39 prosenttia sanoi Merkelin onnistuneen näiden tehtäviensä hoitamisessa hyvin.

Vielä joulukuussa saksalaisten kannat jakautuivat lähes tasan: 49 prosenttia katsoi Merkelin suoriutuneen hyvin ja 47 prosenttia huonosti.

Perjantaina julkaistu uusi kysely on tehty sen jälkeen, kun julkisuuteen nousi uudenvuodenyönä Kölnissä ja eräissä muissa suurkaupungeissa naisiin kohdistunut laaja seksuaalinen ahdistelu, josta epäillään ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Kyselyn mukaan entistä useampi saksalainen on sitä mieltä, että Saksa ei pysty ottamaan vastaan kaikkia maahan saapuvia turvapaikanhakijoita. Näin ajattelee nyt 60 prosentin selvä enemmistö. Joulukuussa tätä mieltä oli 46 prosenttia saksalaisista.