Saksalaiskaupunki kielsi miespuolisilta turvapaikanhakijoilta pääsyn uimahalliin – viikoksi

Kielto aiotaan purkaa ensi viikolla. Bornheimin kaupunginhallinnon mukaan se määrättiin naisiin kohdistuvan häirinnän vuoksi.

turvapaikanhakijat
Tyhjä uimahalli.
Bornheimin uimahalli 15. tammikuuta.Henning Kaiser / EPA

Läntisessä Saksassa sijaitseva Bornheimin kaupunki on kieltänyt aikuisilta turvapaikanhakijamiehiltä pääsyn kaupungin uimahalliin, kertovat esimerkiksi saksalaislehdet Die Zeit (siirryt toiseen palveluun) ja Der Spiegel (siirryt toiseen palveluun).

Kaupungin tiedottaja Rainer Schumann kertoi Der Spiegelille, että väliaikainen kielto on kuitenkin tarkoitus perua ensi viikolla. Se on siten voimassa noin viikon.

Kaupunki perusteli kieltoa sillä, että kuusi naista on ilmoittanut turvapaikanhakijoiden häirinneen heitä seksuaalisesti. Bornheimin sosiaalipäällikkö Markus Schnapka kertoi yleisradioyhtiö WRD:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan, että häirintä oli sanallista eikä kyse ole rangaistavista teoista.

– Olen siksi määrännyt, että aikuiset miespuoliset turvapaikanhakijat eivät toistaiseksi saa enää käydä uimahallissa, Schnapka sanoi WRD:n mukaan perjantaina.

– Tiedän, että teen suurimmalle osalle vääryyttä, mutta en myöskään näe muuta mahdollisuutta antaa selvä merkki.

Schnapka sanoi alun perin, että kielto olisi voimassa, kunnes turvapaikanhakijat ovat oppineet uimahallin käyttäytymissäännöt.

Tiedottaja Schumannin mukaan bornheimilaisten suhtautuminen kieltoon on ollut kaksijakoinen: toiset ymmärsivät, toiset kyselivät ärsyyntyneinä, miten moinen on mahdollista.

Saksan julkisten ja yksityisten uimahallien liitto on epäillyt paitsi kiellon laillisuutta, myös sitä, voisiko sen käytännössä toteuttaa.