1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Site: Al-Qaida turistihotelliin tehdyn iskun takana

Terroristiverkosto al-Qaida ilmoittaa olevansa Burkina Fason pääkaupungissa tehdyn hotelli-iskun takana.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Islamistien viestintää seuraavaa yhdysvaltalainen Site Intelligence –yritys kertoo, että hotelli-iskun takana on ryhmittymä nimeltä Islamilaisen Maghrebin al-Qaida.

Järjestö tunnetaan al-Qaidan paikallisena osastona, joka toimii pääosin Pohjois-Afrikan alueella.

Silminnäkijöiden mukaan pääkaupungin Ouagadougoun keskustassa, lähellä lentokenttää sijaitsevaan Splendid Hoteliin hyökkäsi illalla kolme tai neljä naamioitunutta henkilöä. Heti hyökkäyksen jälkeen hotellin sisältä kuului useita laukauksia ja räjähdyksiä.  Myös läheiseen kahvilaan on tehty terrori-isku.

Hotellin edustalla kerrotaan olevan räjähtäneitä autoja.

Burkina Fason valtiollisen poliisin mukaan hyökkääjät ovat ottaneet rakennuksessa useita ihmisiä panttivangeikseen.

– Panttivankitilanne on päällä, vahvistaa nimettömänä pysyttelevä santarmin edustaja uutistoimisto Reutersille. – Pyrimme selvittämään kuinka monta hyökkääjää rakennuksessa on.

Ulkoministeri: Hotellissa kuolonuhreja

Burkina Fason ulkoministeri Alpha Barry kertoo uutistoimisto Reutersille, että useita ihmisiä on saanut surmansa islamistimilitanttien tekemässä hotelli-iskussa. Hän ei kuitenkaan tarkentanut uhrien määrää tai muita yksityiskohtia.

Maan turvallisuusjoukot valmistautuvat parhaillaan tekemään rynnäkköä rakennukseen.  Ulkoministerin mukaan on mahdollista, että turvallisuusjoukot saavat apua Ranskan erikoisjoukoilta panttivankien vapauttamisessa. 

Ranskan suurlähetystö kertoo, että Ouagadougouhun on julistettu ulkonaliikkumiskielto, joka on voimassa aamukuuteen paikallista aikaa.