Rasistinen mobiilipeli poistettiin myynnistä – tehtävänä tappaa Australian aboriginaaleja

Kymmenettuhannet ihmiset vaativat loukkaavan pelin vetämistä pois markkinoilta.

pelit

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Mobiilikaupat ovat poistaneet valikoimistaan Survival Island 3: Australia Story -nimisen pelin sen jälkeen, kun yli 60 000 ihmistä allekirjoitti rasistista peliä vastustavan vetoomuksen. Pelissä tapetaan Australian alkuperäisväestöä eli aboriginaaleja.

Pelaaja ohjaa kiistanalaisessa pelissä muun muassa jousipyssyllä ja nuijalla aseistautunutta valkoista miestä, jonka tavoitteena on pysyä hengissä "yhdessä maailman vaarallisimmista paikoista".

Välillä ruutuun välähtää teksti "Beware of aborigines" eli varo aboriginaaleja. Pelaaja saa aboriginaalien nuijimisesta ja ampumisesta pisteitä. Pelin ikärajaksi oli asetettu 12 vuotta, kertoo The Sydney Morning Herald (siirryt toiseen palveluun) -lehti

Peli tuomittiin laajasti

Kymmenettuhannet ihmiset ovat allekirjoittaneet peliä vastustavan vetoomuksen, joka avattiin change.orgin verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun) perjantaina. Vetoomuksen mukaan alkuperäisten australialaisten tappaminen ei ole peliä.

– Rasismia ja alkuperäisiin australialaisiin liittyviä kielteisiä yleistyksiä edistävien pelien myyminen ei ole hyväksyttävää, vetoomuksessa sanotaan.

– Ei ole hyväksyttävää nähdä tällaista aboriginaalien vastaista väkivallan ja vihan edistämistä, kirjoitti Australian rotusyrjintäkomissaari Tim Soutphommasane Twitterissä.

Apple ja Google vetivät pelin kaupoistaan

Lauantaina Applen iTunes-kauppa ja Google Play poistivat pelin valikoimistaan. Pelin kehittänyt NIL Entertainment ja Apple eivät ole kommentoineet asiaa uutistoimisto AFP:lle.

Googlen tiedottaja ei suostunut kommentoimaan peliä AFP:lle. Hän kuitenkin totesi, että Google poistaa käytäntöjensä vastaiset sovellukset kaupastaan.

Aboriginaaleja arvioidaan olleen noin miljoona, kun britit saapuivat Australiaan. Nykyisin heitä on noin 470 000 Australian 23 miljoonasta asukkaasta. Monet heistä kuuluvat maan heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin.

Aboriginaalit kärsivät keskimäärin useammin sairauksista ja sosiaalista ongelmista kuin muut kansalaiset. Lisäksi heidän keskimääräinen koulutus- ja työllisyystasonsa sekä elinajanodotteensa on muita australialaisia matalampi.

Lähteet: AFP