Vene kaatui, juna ajoi yli – Maailman selfie-kuolemista noin puolet Intiassa

Mumbain viranomaiset aikovat kieltää omakuvien ottamisen yli kymmenessä vaaralliseksi arvioidussa paikassa.

internet
Intian pääministeri näyttää esimerkkiä selfien ottamiseen. Intialaisia opiskelijoita on paljon hänen ympärillään.
Intian pääministeri näyttää esimerkkiä selfien ottamiseen.Caroline Blumberg / EPA

Maailmassa kuoli viime vuonna tapaturmaisesti ainakin 27 ihmistä, jotka olivat ottamassa onnettomuushetkellä selfieitä eli omakuvia. Noin puolet näistä kuolemantapauksista sattui Intiassa, kertoo The Washington Post (siirryt toiseen palveluun) -lehti.

Viime tammikuussa kolme omakuvia räpsinyttä opiskelijaa jäi nopeasti kiitävän junan alle Kosikalan lähellä.

Maaliskuussa seitsemän piknikretkellä ollutta nuorukaista hukkui järveen, kun heidän veneensä kaatui kuvaustilanteessa lähellä Nagpuria.

Syyskuussa selfietä ottanut insinööriopiskelija syöksyi rotkoon, kun kuilun reunalla ollut kivi sortui hänen altaan Namakkalissa. Lisäksi syyskuussa omakuvaa ottanut japanilainen turisti sai surmansa, kun hän liukastui ja löi päänsä Taj Mahalin portailla.

Marraskuussa kaksi joen kanavan varressa kuvia napsinutta opiskelijaa hukkui pudottuaan veteen Surendranagarissa.

Mumbai kieltää omakuvat riskialueilla

Intian viranomaiset ovat huolestuneet riskejä ottavista itsensä kuvaajista. Mumbain poliisi ilmoitti (siirryt toiseen palveluun) aiemmin tällä viikolla, että kaupunki kieltää omakuvien ottamisen yli kymmenessä vaaralliseksi arvioiduissa paikassa.

Kieltoon päädyttiin sen jälkeen, kun kolme omakuvia ottanutta tyttöä putosi Arabianmereen Bandran kaupunginosassa viime lauantaina. Tyttöjä auttamaan tullut mies onnistui pelastamaan kaksi heistä. Lopulta mies hukkui itse. Yksi tyttö on edelleen kateissa ja hänenkin uskotaan hukkuneen.

Selfie-kiellon on tarkoitus tulla voimaan Mumbaissa muun muassa merenrantaa myötäilevällä ikonisella Marine Driven kävelykadulla ja Girgaum Chowpattyn rannalla. Molemmat paikat ovat turistien suosimia nähtävyyksiä.

Mumbain poliisin tiedottaja Dhananjay Kulkarni kertoi (siirryt toiseen palveluun)Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle, että kaupunki saattaa myös asettaa rantavahteja riskipaikkoihin.

Viime vuonna viranomaiset kielsivät (siirryt toiseen palveluun) omakuvien ottamisen hindujen uskonnollisen Kumbh Mela -festivaalin kylpypäivinä. Pelkona oli, että itseään kuvaavat ihmiset voivat aiheuttaa tönimistä sekä tallautumisvaaran väkijoukossa. Festivaalille osallistui miljoonia ihmisiä.