65 metriä korkea savupiippu kaatuu kuin puu – video

Purkutyöt etenevät aikataulussa Keski-Suomen keskussairaalan alueella. Lauantaiaamuna uuden sairaalan tieltä kaadettiin vanhan pesula-lämpökeskuksen savupiippu.

Kotimaa
Keski-Suomen keskussairaalan vanhan pesula-lämpörakennuksen savupiippu kaatuu hallitusti.
Keskussairaalanmäen maamerkin, vuonna1953 rakennetun pesula-lämpökeskuksen savupiipun purkutyöstä ei etukäteen juuri hiiskuttu. Turvallisuussyistä paikan päälle ei haluttu ylimääräistä yleisöä. Katso videolta, miten 65 metriä korkean piipun kaato onnistui.

Keskussairaalanmäen maisema muuttui lauantaiaamuna, kun Delete Finland Oy kaatoi vanhan pesula-lämpökeskuksen savupiipun. Sairaalanmäen purkutyöt ovat jo loppusuoralla.

– Perjantaina jätettiin rakennuslupa Jyväskylän kaupungin rakennusvalvontaan. Maaliskuussa on tarkoitus aloittaa raivausurakka, jossa työmaalta poistetaan puut ja pintamaa. Samalla maahan kaivetaan uusia vesiputkia, kertoo projektipäällikkö Jari Ilves.

projektipäällikkö Jari Ilves
Projektipäällikkö Jari IlvesMatti Myller / Yle

Uuden sairaalan pääurakoitsija valitaan toukokuussa. Kilpailutuksessa on mukana kolme maan suurinta rakennusliikettä.

– Olemme pysyneet hyvin aikataulussa. Haasteena on tietysti vielä rakennusaika eli miten urakoitsijat katsovat sen riittävän. Rakennustyöt alkavat kesäkuussa ja valmista pitäisi olla vuonna 2020, Ilves kertoo.