1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaleva: Nuorille turvapaikanhakijoille kahden viikon porttikielto paikalliseen uimahalliin

Haukiputaan uimahallissa on toistunut tilanne, jossa nuori turvapaikanhakija on käynyt naisten suihkutiloissa. Oulun kaupungin liikuntapalvelut on ottanut asiaan tiukan kannan ja määrännyt kaikille Haukiputaan tukiasumisyksikön nuorille väliaikaisen porttikiellon.

turvapaikanhakijat
Vieraskieliset ohjeet uimahallissa kävijälle.
Ohjeistuksesta ei Haukiputaan tapauksessa ollut puutetta. Se ei vain mennyt perille.Jarmo Nuotio / Yle

Tukiasumisyksikössä asuva turvapaikanhakija aiheutti järkytystä Haukiputaan uimahallissa Vesi-Jatulissa. Nuori mies oli käyttäytynyt sopimattomasti menemällä naisten puolelle suihkutiloihin. Hänet poistettiin ystävineen uimahallista alkusekaannuksen jälkeen.

Sanomalehti Kalevan haastattelema Oulun kaupungin liikuntapalveluiden ohjauspalveluiden päällikkö Marko Savolainen kuvailee tekoa törkeäksi. Hän kertoo tilanteen hämmentäneen myös uimahallin työntekijät.

Teosta seurasi kahden viikon porttikielto kaikille tukiasumisyksikön 16-17-vuotiaille nuorille. Kaupungin työntekijä kävi lisäksi puhuttelemassa yksikön nuoria ja kertomassa, kuinka vakavasta asiasta oli kyse.

Naisten suihkutiloissa käyty aiemminkin

Yle kertoi kuluneella viikolla nuoren turvapaikanhakijan luvattomasta käynnistä naisten suihkutiloissa. Nuorta oli ohjeistettu ja kielletty ennen tekoa, mutta uteliaisuus oli voittanut.

Hämmennystä on aiheuttanut myös nuorten tapa liikkua isommissa ryhmissä ja katsella altaalla uivia ihmisiä. Ohjauspalveluiden päällikkö Marko Savolainen kertoi tuolloin Ylelle, että tällaiseen toimintaan puututaan työntekijöiden toimesta.

– Suomessa uimahallissa uidaan, eikä se ole tirkistelypaikka, Savolainen sanoi.

Nuoret ovat puolestaan ihmetelleet suomalaisten totista puurtamista ja tapaa uida hiki hatussa.

Lue seuraavaksi