yle.fi-etusivu

Isis sieppasi ainakin 400 siviiliä Syyriassa

Siepattujen joukossa kerrotaan olevan hallitusta tukevien taistelijoiden perheenjäseniä.

Ulkomaat
Kartta Syyriasta.
Yle Uutisgrafiikka

Terroristijärjestö Isis sieppasi lauantaina vähintään 400 siviiliä hyökätessään hallituksen joukkojen hallussa oleville alueille Deir ez-Zorin kaupungissa Syyriassa, kertoo The Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.

Britanniasta käsin toimiva järjestö kertoi sunnuntaina, että siepattujen joukossa on hallitusta tukevien taistelijoiden perheenjäseniä.

The Syrian Observatory for Human Rightsin johtajan Rami Abdulrahmanin mukaan kaikki siepatut ovat sunnimuslimeja. Hänen mukaansa on olemassa vaara, että Isis teloittaa heidät.

Myös Syyrian hallitusta lähellä oleva libanonilainen al-Mayadeen TV uutisoi, että Isis on ottanut yli 400 siviiliä panttivangiksi, kertoo uutistoimisto AP.

Syyrian valtion uutistoimisto SANA kertoi aiemmin, että ainakin 300 ihmistä kuoli lauantaina maan itäsosassa sijaitsevaan Deir ez-Zoriin kohdistuneissa Isisin hyökkäyksissä. Uutistoimisto kuvaili surmia "verlöylyksi".

SANAn mukaan suurin osa kuolleista oli vanhuksia, naisia ja lapsia. Syyrian oppositiota kannattavien aktivistien mukaan monet uhreista olivat syyrialaisia sotilaita ja muita hallitusta tukevia taistelijoita sekä heidän perheenjäseniään.

Hallitusta lähellä oleva lähde kertoi lauantaina uutistoimisto Reutersille, että Isis tappoi sotilaita ja heidän perheitään teloitustyyliin.

Isis on piirittänyt yli 200 000 asukkaan Deir ez-Zoria jo yli vuoden. Hallituksen joukot pitävä osia kaupungista hallussaan.

Deir ez-Zor on samannimisen maakunnan pääkaupunki.

Lähteet: AP, Reuters