Juha Tapio Wanajan päiväkonsertin tähdeksi – Vain elämää -tähdet vahvasti esillä

Juha Tapio nousee Wanaja Festivalin ensi kesän lauantain päiväkonsertin päätähdeksi. Itse festivaalilla nähdään vahva edustus viime syksyn Vain elämää -ohjelman tähdistä.

musiikki
Juha Tapio
Juha TapioTapio Nykänen / Yle

Wanaja Festivalilla järjestetään jälleen heinäkuussa hyvässä suosiossa porskuttanut päiväkonsertti. Lavalle nousee tuolloin Juha Tapio.

Miehen viimeinen albumi on myynyt platinalevyyn oikeuttavan määrän. Siltä irroitettu laulu Eläköön oli viime syksyn suurin radiohitti. Syksyllä Juha Tapio esiintyi Hämeenlinnan Verkatehtaalla täydelle salille.

– Juha Tapio on niin kuumaa kamaa tällä hetkellä, että päiväkonsertti on täynnä varmasti, uskoo festivaalin promoottori Mikko Hansson tiedotteessaan.

Lauantaina 23. heinäkuuta pidettävässä puistokonsertissa Juha Tapiota lämmittelee Turusta ponnistava Tilhet, pajut ja muut –yhtye, jonka musiikkia kuvataan stadion-folkiksi. Se tuo paikoitellen mieleen edesmenneen Ultra Bran.

Itse festivaalin artistilistauksessa näkyy vahvasti viime syksyn Vain elämää -ohjelman artistikattaus: Linnanpuistossa musisoivat 22-23.7 ohjelmasta tutut Antti Tuisku, Anssi Kela, Sanni, JVG ja Virve Rosti Menneisyyden vangit -yhtyeen kera.

Esiintyjiksi on kiinnitetty myös muun muassa sellaisia kärkinimiä kuin Cheek, J. Karjalainen, Popeda, Chisu ja Aikakone 20-vuotisjuhlakokoonpanossaan.

Paikallista väriä edustaa kitaravetoista rockia soittava hämeenlinnalainen The Wet Colours.

Promoottori Mikko Hansson lupailee festivaalin kokevan Linnanpuistossa myös uudistuksia, joista kerrotaan myöhemmin keväällä.