Turistialus syttyi palamaan Uudessa-Seelannissa – "Kaikkien pelastuminen oli ihme"

Konehuoneesta alkanut palo pakotti osan 60 ihmisestä veden varaan, koska kumiveneitä oli vain kaksi. Ihmisten onneksi alus oli jo palannut avomereltä ja palon rannalta nähneet riensivät veneineen apuun.

Ulkomaat
Kuvankaappaus NZ Heraldin julkaisemasta videosta, jossa näkyy tulipalo merellä.
Kuvankaappaus NZ Heraldin julkaisemasta videosta, jossa näkyy tulipalo merellä.NZ Herald

Neljä ihmistä on loukkaantunut Uuden-Seelannin itärannikolla, kun turisteja kuljettanut risteilyalus syttyi tuleen. Sairaalan mukaan kaikkien loukkaantuneiden tila on vakaa.

Aluksessa olleet 53 turistia ja seitsemän miehistön jäsentä joko pelastautuivat kahteen kumiveneeseen tai heittäytyivät mereen, kun aluksen konehuoneesta alkanut palo levisi nopeasti kaikkialle.

Alus oli Bay of Plentyn lahdella noin kilometrin päässä Whakatanen satamasta. Silminnäkijän mukaan moottorin räjähdyksestä kesti vain minuutteja, ennen kuin koko 23-metrinen alus oli liekeissä.

Rannikkovartioston alus ja lähistöllä olleet pienalukset poimivat ihmiset turvaan. Poliisi kiittää apuun rientäneitä ripeydestä, joka poliisin mukaan kiistatta pelasti ihmishenkiä. Helikopterista varmistettiin, ettei ketään ollut jäänyt veden varaan.

Alus oli juuri ollut kaukana merellä

Tilannetta rannalta seuranneen paikallisen asukkaan mukaan aluksessa olleilla oli tavattoman hyvä onni, sillä vain vähän aiemmin he olivat olleet 35 kilometrin päässä merellä.

Silti on suoranainen ihme, että kaikki pääsivät hengissä rantaan, Barry Caulfield sanoo New Zealand Herald (siirryt toiseen palveluun) -lehdelle. Lehden verkkosivulla on myös video palavasta aluksesta.

Räjähdyksen syy on epäselvä. Tutkijat ovat alkaneet puhuttaa matkustajia ja miehistöä tapahtumien kulusta. Myös hylky pyritään saamaan tutkittavaksi, jos mahdollista. Palon jäljiltä se on hädin tuskin pinnalla.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset